Tudatos Utazó

Tudatos Utazó

UTAZNI JÓ!

Be akarom járni a nagyvilágot!
Fel akarom fedezni a világ legszebb, legtitkosabb tájait!
Meg akarom mutatni gyermekeimnek a világ minden izgalmas szegletét!
Érezni akarom az óceán sós levegőjét, a perzselő napsütésben, a forró tengerparti homokon!
Meg akarom látogatni külföldön élő rokonaimat, barátaimat!
A legromantikusabb nyaralóhelyeken akarok Kedvesemmel kikapcsolódni!
Érezni akarom a pezsgő hangulatot a világ legnagyobb stadionjaiban!
Ott akarok lenni, amikor kedvenc külföldi zenekarom, akár 50000 ember előtt játszik a híres tengerentúli stadionok egyikében!
Nem akarok lemaradni a szakmám számára legfontosabb nemzetközi kiállításokról, konferenciákról!
Ott akarok lenni!

Ugye benned is fogalmazódnak ezek a vágyak, újra és újra?

Ezért utazol Te is, Én is, Mindenki.

Vágyainknak csak képzeletünk, utazásunknak csak az „idő-pénz” korlát szab határt.
Most képzeld el hova akarsz utazni, és indulj el! Utazz! Váltsd valóra vágyaid!
És hogyan lépd át az „idő-pénz” korlátot?
A válasz, és csak egy karnyújtásnyira van Tőled. Nyilván, most fel teszed a kérdést:
„Mit kell tennem, hogy sokszor, és elérhető áron utazzak?”

A nevezetességek és gasztroélvezetek nélküli város, Párizs

Legújabb írásunk címe némiképp hamis, tulajdonképpen teljesen. Ahogyan azt jeleztük Párizsba kalauzoljuk Önöket. Szokásunkhoz híven, ejtünk pár szót a város közlekedéséről és kiemelünk néhány látványosságot. Fárasztó ám élvezetes túránk végén, megkóstoljuk a párizsi íz-világ képviselőit! Nem törekszünk a teljességre, hisz az lehetetlen volna ilyen röpke beszámoló keretei között. Nincs más hátra, vessük bele magunkat Párizs gomolygó, nyüzsgő világába!

 

Forrás: pixabay.com

Párizs a metrók városa

Európa fővárosainak tömegközlekedése nagy mértékben megkönnyíti az utazók dolgát. Párizsban sincs ez máshogy. Már a használható metrók száma is tiszteletreméltó. Tizenhárom metrójával a legtöbb látványosságot, műemléket, emlékművet megtekinthetjük. Tömegközlekedését több zónára osztották, ez a jegyvásárlás szempontjából fontos. Zónáinak számozása a város központjából kezdődik, 1-es számmal, amely számok a külváros felé haladva növekednek. Metróhálózata mellett igénybe vehetjük buszait és villamosait is egyaránt.

Mit nézzünk meg Párizsban?

 

Forrás: pixabay.com

Hely és időszűkében járva kettő nevezetességet látogatunk meg. Kezdjük Párizs egyik jelképével, az Eiffel toronnyal, amely esetében inkább érdekességeket gyűjtünk össze. 1889-ben adták át, terveit nem Gustave Eiffel készítette, hanem egy svájci származású mérnök, Maurice Koechlin. Már a kezdetek kezdetén hatalmas ellenérzést váltott ki az emberekből, úgy gondolták, nem illik a város képébe. Brüsszellel kapcsolatosan is találtunk magyar vonatkozást. Némi kutakodás után sikerült rábukkannunk egy budapesti házra, amely az "Eiffel ház" nevet viseli, a Déli pályaudvar közelében van, az Alkotás és a Nagyenyed utca sarkán. Elméletileg tervei Eiffel budapesti irodájában születtek, innen ered a név, amely magyarázatra egy blog kommentjében akadtunk rá. (Amint találunk más forrást is, amely igazolja az Eiffel ház történetét, közzétesszük!) Egy másik, Eiffel nevéhez fűződő budapesti építmény a Nyugati Pályaudvar épülete. Álljunk tovább, Quasimodo utólagos engedelmével keressük fel a Notre Dame Székesegyházat, amely Ile de la Cité szigetén fekszik.


Forrás: pixabay.com

Megközelítéséhez keljünk át a Szajna valamely hídján. Neve hallatán jellegzetes homlokzata jelenik meg legtöbbünk lelki szemei előtt. A gótikus stílusban épült templom több építészt emésztett fel építésének évszázadai alatt. Érdekesség, hogy a Notre Dame előtti időkben a Szent István templom állt ezen a helyen. Annak lebontása után kezdődött a katedrális és az előtte elterülő hatalmas tér építése. Amelynek célja a hívő és nem hívő emberek egymáshoz közelebb hozása volt. Napjainkban is ellátja ezt a feladatot. Nézelődtünk eleget, csillapítsuk éhségünket és szomjunkat! 

Mivel kényeztessük ízlelőbimbóinkat, ha Párizsban járunk?

A világ különbözőségének egyik legszebb mutatója az országok, tájegységek közötti kulináris különbségek. Legnagyobb nyugalommal és magabiztossággal sorolhatjuk a francia konyhaművészetet a világ élvonalába, nem hiába a francia városban, Lyonban került a közelmúltban megrendezésre a világ legrangosabb gasztronómiai versenye a Bocuse D’or, amelyen idén hazánkat Széll Tamás és csapata képviselte.  De mit kóstoljunk, ha Franciaországban, Párizsban járunk?

Kezdjük napunkat egy tipikus francia reggelivel! Kellemes tejeskávéval (café au lait) vagy forrócsokival (chocolat chaud) friss croissan-nal és vajjal, lekvárral megkent baguettel. A francia konyhavilág nem riad vissza a mártásoktól, amelyeket előszeretettel tálalnak húsok mellé. Mindenképpen koronázzuk meg városnéző túránkat speciálisan elkészítet éti csigával, osztrigával vagy libamájjal. A nap végén kellemes italokat kóstolva vitathatjuk meg egymással friss élményeinket. Több híres bor, pezsgő és konyaktermelő vidéket nevelt ki Franciaország.

Zárszóként eszünkbe jutott egy, a francia gasztronómiához kapcsolódó kérdés, amely megválaszolását Facebook oldalunkon teheti meg!

Tudja-e, mi a közös a Cognac és Champagne italokban?

Ezzel a francia fővárosban, Párizsban tett villámlátogatásunk véget ért. Reméljük, tudtunk érdekes információkkal szolgálni. Amennyiben írásunk tetszett Önnek és mélyen nyugvó, kellemes élményeket hozott a felszínre, ne habozzon, élményeit ossza meg velünk, cikkünket pedig ismerőseivel! Kalandra fel! Jövő héten egy újabb európai fővárosba látogatunk!

Most meginvitállak életed talán legizgalmasabb utazására.
Kezdjük el megvalósítani a vágyad!
Készen állsz? Induljunk!
Gondolj egy úticélra, ahova régóta vágysz!

Mi történik, ha eltervezted, hogy utazni fogsz?

Egyik lehetőség, hogy megnézed mit kínálnak az utazásiirodák, és befizetsz egy szervezett útra, annak előnyeivel, hátrányaival, és vélt-valós kockázatával. Igényeidet a csomagban kínált szolgáltatásokhoz igazítva.
Másik lehetőség, hogy önállóan megkeresed az interneten azokat a foglalóportálokat, ahol külön-külön megrendelheted a számodra megfelelő szállást, repülőjegyet, programokat, biztosítást, transzfert, stb. Több oldalt felkeresve, árakat összeírogatva, jellemzően több órás/napos keresgéléssel, és számtalan weboldal felkeresésével, a Te igényeidhez közelálló utazást szervezel magadnak. Majd, mikor megérkezel egy távoli országba, akkor bízol a nyelvtudásodban, s a helyszínen magad intézed ha gond van valamelyik szolgáltatással. Az adott helyen bérelsz autót, keresel programokat, kérdezősködsz a legkedvezőbb helyi közlekedési lehetőségekről, helyi taxistól várod a legjobb éttermek címeit, stb. De mindent magadra utalva, magadnak intézel, segítséget csak magadtól várhatsz problémád esetén.
Én most ennél is jobbat, többet ajánlok Neked.
Én is magamnak szervezem az utazásaimat, mindegy hogy üzleti céllal, romantikus pihenésre, baráti társasággal városlátogatásra, vagy családi nyaralásra indulok.
Számomra az utazásnak, mint élménynak, szerves része a megszervezése is, ezért ezt is élvezni akarom. Nyilván, akkor élvezek egy tevékenységet, ha az igényemnek megfelelően van lehetőségem van azt elvégezni. Ezért összegyűjtöttem a legfontosabb szempontokat, az utazásom megszervezéséhez:

 • A legnagyobb választékból válogassak,
 • Könnyedén össze tudjam hasonlítani a különböző foglalóportálok kínálatát,
 • Minden, számomra fontos szolgáltatást (szállás, repülőjegy, transzfer, fakultatív programok, biztosítás, stb.) egy helyen, összegyűjtve tudjak elérni,
 • Amennyiben foglalásom során kérdésem merül fel, akkor azonnal tudjak olyan személyhez fordulni, akitől valós segítséget, választ kapok,
 • Biztos lehessek abban, hogy a legjobb ár-érték arányú kínálatot kapom,
 • Garanciát kapjak,
 • Biztos lehessek abban, hogy lemondhatom a tervezett utazást, költségmentesen van rá lehetőségem.

Ugye nem túlzóak az elvárásaim, a pénzemért?!
Miért gondolkozom így?
Mert így gondolkozik egy Tudatos Utazó:

 • Szereti a legnagyobb kínálatból, a saját igényeinek legmegfelelőbb lehetőséget kiválasztani,
 • Kerüli a kockázatot,
 • Időt és pénzt akar kímélni az utazása szervezése során,
 • Fontosnak tartja, hogy valóban élmény legyen az utazás, akár azért utazik mert beteljesíti vágyait, akár azért mert üzleti célja van.

Nyilván a Te elvárásaid is hasonlóak saját utazásod szervezése során. Akkor Te is Tudatos Utazó vagy.
Van egy jó hírem a számodra.
Létezik olyan komplex online foglalóportál, amely megfelel az előzőekben leírt igényeknek. Sőt, még többet is ad!

Melyik ez a foglalóportál? Ismerd meg ezt a lehetőséget!

Azt ígértem, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtó foglalóportált adom a kezedbe, sőt még ennél is többet kapsz.
Mivel kapsz még többet, mint a legjobb utazási szolgáltatások egy helyen?
Mielőtt ezt elmondom, megosztok veled néhány értékes információt.
Amikor elutazol egy vidéki városba, vagy a Balatonhoz, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor külföldre utazol egy konferenciára, kiállításra, vagy tárgyalásra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor elutazol egy szomszédos országba egy sporteseményre, vagy fesztiválra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor a családdal, kedveseddel eltöltesz hosszabb-rövidebb időt valamelyik nyaralóhelyen, akkor a turizmusban veszel részt.
Tehát, amikor kimozdulsz, akkor a turizmusban veszel részt. Turista vagy belföldön, külföldön egyaránt, akár tárgyalsz, akár napozol és fagyit nyalsz!

Ha már úgyis részese vagy a turizmusnak, akkor tudj meg néhány érdekes információt a turizmusról, mint iparágról:
Mára mindenki számára köztudott tény, hogy:

 • A turizmus egy világméretű iparág
 • Egyike azon kevés iparágnak, ami folyamatosan bővül és rendszeresen túlszárnyalja a megelőző évek eredményeit
 • A turizmus méretét kiválóan szemlélteti az is, hogy a világ GDP-jének 9,5%-át teszi ki egyedül (tudtad, hogy a távközlés, az internet, és a mobilkommunikáció teljesítménye együttesen alig haladja meg a világ GDP-ének 2%-át?).
 • A folyamatos és rendületlen növekedés mellett persze a folyamatos változás is jellemzi ezt a világméretű iparágat is. A turizmus is folyamatos átalakulásban van, az utazók igényeihez alkalmazkodva fejlődik.
 • Ahogyan sok más területen, a turizmus is az internetnek és az információk szüntelen áramlásának köszönhetően is változik.
 • A töretlen lendület évtizedek óta tart, és a szakmai előrejelzések szerint a jövőben is jellemezni fogja a felfelé ívelés az ágazatot.
 • Az üzleti utak számának drasztikus növekedését a nemzetközi cégek terjedése és globális fejlődés egyaránt eredményezte.
 • A magán jellegű, pihenést megcélzó utazások száma pedig az egyre növekvő jövedelmeknek és az egyre kedvezőbb áraknak köszönhetően bővül.

Foglaljuk össze: utazz Te is Tudatosan, kedvezőbb árakon akár tárgyalni mész, konferenciára, vagy kikapcsolódni a családoddal, barátaiddal! Rád vár a Tudatos Utazó legjobb eszköze!

És most következzék, hogy mivel kapsz sokkal többet az általam is használt foglalóportól!

Ismerd meg, és legyen Tiéd a Tudatos Utazók eszköze!
Egy olyan létező és jól működő online eszközt kapsz a kezedbe, amelynek segítségével úgy válik lehetővé az utazásod, hogy közben időt és pénzt is teremt a vágyaid valóra váltásához.
De hogyan is?
Minden turizmussal kapcsolatos termék és szolgáltatás ára jelentős mennyiségű árrést/jutalékot tartalmaz, mint minden egyéb más termék és szolgáltatás is. A kérdés mindössze annyi, hogy ezt a jutalékot csak kifizetni akarod, vagy inkább felhasználod, és többet utazol? Erre eddig soha, sehol nem volt lehetőség!
Ezt a kérdést segítek könnyedén eldönteni.

Mit kapsz az általam ajánlott foglalóportáltól?
Míg a legtöbb online foglalóportál kifejezetten csak a szálláshelyekre specializálódott, addig az általam is használt foglalóportál minden utazással kapcsolatos szolgáltatásfoglalást lehetővé teszi kényelmesen, egyetlen felületen.
A legnagyobb választékú szálláshely kínálaton (az összes meghatározó online foglalóportál kínálata egy helyen) túl az alábbi lehetőségeket kapod:

 • Repülőjegyeket (több mint 900 légitársaság)
 • Transzfer foglalást
 • Fakultatív programokat
 • Biztosításokat
 • Autóbérlést (a meghatározó piaci szereplők kínálata egy helyen)
 • Aktuális online útikönyveket, leírásokat
 • Többféle fizetési lehetőséget
 • Akár 155% árgaranciát
 • 0-24 órás Hotline ügyfélszolgálatot a hét minden napján, 15 nyelven.

Együttműködő partnereink között olyan nagymúltú és megbízható cégek is megtalálhatóak, mint a Booking.com, az Agoda.com, a Hotels.de, a DieMobiliar, az ERV, a PayU és még sorolhatnám, akik garanciát jelentenek együttműködésükkel.
Ennek a foglaló portálnak a szakágazati minősítését az ETOA (European Tourism Association) garantálja.
Internetes eszközödön lesz a saját utazási irodád, a saját utazásaid szervezéséhez!
Most biztos úgy érzed, hogy ezt meg kell ismerned! Minden bizonnyal tudni akarod, hogy mikor és hogyan lépheted végre át az „idő-pénz” korlátot! Az is lehet, hogy már látod, hogy a Te kiemelkedő jutalékod is benne van ebben a rendszerben! Meg kell ismerned a Tudatos Utazók eszközét!

Most lépj kapcsolatba velem, és tudj meg minden részletet!

Ismerd meg és legyen már most a Tiéd a jövő online foglalóportálja, és használd fel az utazóiközösség által elérhető előnyöket!