Tudatos Utazó

Tudatos Utazó

UTAZNI JÓ!

Be akarom járni a nagyvilágot!
Fel akarom fedezni a világ legszebb, legtitkosabb tájait!
Meg akarom mutatni gyermekeimnek a világ minden izgalmas szegletét!
Érezni akarom az óceán sós levegőjét, a perzselő napsütésben, a forró tengerparti homokon!
Meg akarom látogatni külföldön élő rokonaimat, barátaimat!
A legromantikusabb nyaralóhelyeken akarok Kedvesemmel kikapcsolódni!
Érezni akarom a pezsgő hangulatot a világ legnagyobb stadionjaiban!
Ott akarok lenni, amikor kedvenc külföldi zenekarom, akár 50000 ember előtt játszik a híres tengerentúli stadionok egyikében!
Nem akarok lemaradni a szakmám számára legfontosabb nemzetközi kiállításokról, konferenciákról!
Ott akarok lenni!

Ugye benned is fogalmazódnak ezek a vágyak, újra és újra?

Ezért utazol Te is, Én is, Mindenki.

Vágyainknak csak képzeletünk, utazásunknak csak az „idő-pénz” korlát szab határt.
Most képzeld el hova akarsz utazni, és indulj el! Utazz! Váltsd valóra vágyaid!
És hogyan lépd át az „idő-pénz” korlátot?
A válasz, és csak egy karnyújtásnyira van Tőled. Nyilván, most fel teszed a kérdést:
„Mit kell tennem, hogy sokszor, és elérhető áron utazzak?”

Élmények, élvezetek Brüsszelből

Belgium a BE-NE-LUX államok, tagja Hollandiával és Luxemburggal egyetemben. Fővárosa Brüsszel, amellyel a most következő írásunkban, kicsit közelebbről is megismerkedünk. Érdekessége, hogy mind a francia, mind a holland nyelvet egyenjogú, hivatalos nyelvként ismerik el. Ha itt jár, ne lepődjön meg az utcatáblákon és más kiírásokon, mert mindkét nyelven szerepelnek. Ha nyelvi sajátosságokon túltettük magunkat, irány a város!  

 

Forrás: pixabay.com

Hogyan közlekedjünk Brüsszelben?

Mint ahogyan azt már a korábban ismertetett fővárosainknál (Madrid, Amszterdam, Róma) is tettük, Brüsszel esetében sem tesszük máshogy, pár szóban összefoglaljuk a város közlekedését. Brüsszelben minden olyan tömegközlekedés fellelhető, amely egy főváros kelléke kell, hogy legyen. Élvezhetjük az egyéni és vezetett brüsszeli gyalogos városnéző túrákat, kihasználhatjuk a tömegközlekedés nyújtotta előnyöket: busz, metró és villamos formájában. Amennyiben a vasutat szeretnénk igénybe venni, Brüsszel három pályaudvara közül érkezhetünk meg valamelyikre: Gare Centrale, Gare du Nord és a Gare du Midi, amely állomásból a város bármely pontjára eljuthatunk. Hasonlóan a budapesti tömegközlekedéshez, Brüsszelben is egyféle jegy megvásárlásával utazhatunk buszon, metrón vagy villamoson.  Jó tudni, hogy a kötöttpályás közlekedési eszközök (metró, villamos) gyorsabban és pontosabban szállítanak minket a célunkhoz. Ha taxival szeretnénk bevenni a város utcáit, lélekben készüljünk fel a relatív magas árakra.

Emeljünk ki kettő híres látnivalót a sok közül!

Brüsszel sem fukarkodik látnivalók terén. Itt a Tudatos-Utazó weboldalon két érdekességet ismertetünk, a többi felkutatása és saját szemmel történő megismerése házi feladat!

A Grand Place-t már évszázadok óta a belga főváros központjának tartják. Mint a legtöbb város, városrész kialakulásában, a Grand Place esetében is nagy szerepe volt a kereskedelemnek és szórakozásnak. A régi időkben helyszínéül szolgált lovagi tornáknak, nyilvános kivégzéseknek és piacoknak. Műalkotásokban és emlékművekben gazdag, érdemes minden szegletét szemügyre venni. A barokk és gótikus stílus egyik képviselőjeként, a téren található városháza felkerült a Világörökség listájára. A környező utcák nevei is a piaci tevékenységre utalnak, mint például a Hentesek utcája.  Amikor a Grand Place-n jár, ne keressen házszámokat, mivel az itt található barokk és gótikus épületeken nem szerepelnek számok, csupán a korábbi években itt tevékenykedő céhek jelzései.

 

Tudatos_utazo_Brüsszel_Manneken_Pis

Forrás: pixabay.com

Vándoroljunk tovább és keressünk egy Pisilő kisfiút ábrázoló szobrot, a Manneken Pis-t, amely már a XV. század óta ékes része Brüsszelnek. Gondolta volna, hogy a kisfiúnak már több, mint 700 féle ruhája van? Jól olvasta, a szobornak ruhája és sok! Mivel jeles alkalmakkor, az alkalomhoz illő ruhával ajándékozzák meg. Első ruháját 1689-ben kapta. Itt érdemes a történetbe magyar vonatkozást is csempészni: amikor 2011-ben Magyarország töltötte be az Unió elnöki posztját, akkor hazánk tiszteletére magyar népviseleti gúnyába öltöztették a Pisilő kisfiút. Csak, hogy a világ kereksége megmaradjon a pisilő kisfiú sincs egyedül! Néhány utcával arrébb, felfedezhetjük a szobrocska párját, a Pisilő kislányt (Janneke Pis).

Mit együnk és igyunk Brüsszelben?

Hiába, a gasztronómia életünk és kultúránk szerves részét képezi. Belgiumban, így Brüsszelben is az egészség és élvezet kéz a kézben jár. Mindenképpen keressük fel a Tőzsde épületét, ahol számos kulináris élményt zsebelhetünk be a gasztroboltok jóvoltából. Belgium jellegzetes ételei között említhetjük a pralinét, macaront, goffrit, aminek nagyon sok változatát kóstolhatjuk meg. A csokoládé szerelmeseinek is kedvez Brüsszel, ők mindenképpen keressék fel a Belgien Chocolate nevezetű boltot! Söreikről ódákat zenghetnénk, de jobban járunk, ha inkább megkóstoljuk azokat! Belgiumban a sör kultúrája hosszú utat járt be az ország történelme során. Folyamatos fejlesztésekkel, finomításokkal kedveskednek a minőségi sörök kedvelőinek. Ezeket a söröket kóstolja meg (a lista korántsem nem teljes! Sőt!)

 • Delirium Tremens
 • Deugneit
 • Duvel
 • Lindemans Kriek
 • Gueza Lambic

Miután kellő mennyiségű belga sört fogyasztottunk, szükséges némi ételt is magunkhoz venni. Legyen az a híres belga sült krumpli némi tengergyümölcsével kiegészítve. Több sort is szenteltünk az édességeknek, de a felsorolás nem lehet teljes (sajnos nem is az) a Häagen Daazs fagylaltjai nélkül! Kóstolja meg azt is! A görög utca és görög tavernák ízvilágáról pedig egy következő cikkben számolunk be! 

Brüsszelben kellemesen keveredik a különböző ajkú népek nyelve és kultúrája. Mindenki, aki idelátogat, gazdagodhat életre szóló élménnyel, legyen szó történelemről, gasztronómiáról vagy művészetről. Látogasson el Európa Fővárosába, látogasson el Brüsszelbe!

Amennyiben a brüsszeli villámbeszámolónk elnyerte tetszését, ossza meg ismerősivel is! Ha van saját élménye vagy szeretné kiegészíteni, írja le kommentben!

Most meginvitállak életed talán legizgalmasabb utazására.
Kezdjük el megvalósítani a vágyad!
Készen állsz? Induljunk!
Gondolj egy úticélra, ahova régóta vágysz!

Mi történik, ha eltervezted, hogy utazni fogsz?

Egyik lehetőség, hogy megnézed mit kínálnak az utazásiirodák, és befizetsz egy szervezett útra, annak előnyeivel, hátrányaival, és vélt-valós kockázatával. Igényeidet a csomagban kínált szolgáltatásokhoz igazítva.
Másik lehetőség, hogy önállóan megkeresed az interneten azokat a foglalóportálokat, ahol külön-külön megrendelheted a számodra megfelelő szállást, repülőjegyet, programokat, biztosítást, transzfert, stb. Több oldalt felkeresve, árakat összeírogatva, jellemzően több órás/napos keresgéléssel, és számtalan weboldal felkeresésével, a Te igényeidhez közelálló utazást szervezel magadnak. Majd, mikor megérkezel egy távoli országba, akkor bízol a nyelvtudásodban, s a helyszínen magad intézed ha gond van valamelyik szolgáltatással. Az adott helyen bérelsz autót, keresel programokat, kérdezősködsz a legkedvezőbb helyi közlekedési lehetőségekről, helyi taxistól várod a legjobb éttermek címeit, stb. De mindent magadra utalva, magadnak intézel, segítséget csak magadtól várhatsz problémád esetén.
Én most ennél is jobbat, többet ajánlok Neked.
Én is magamnak szervezem az utazásaimat, mindegy hogy üzleti céllal, romantikus pihenésre, baráti társasággal városlátogatásra, vagy családi nyaralásra indulok.
Számomra az utazásnak, mint élménynak, szerves része a megszervezése is, ezért ezt is élvezni akarom. Nyilván, akkor élvezek egy tevékenységet, ha az igényemnek megfelelően van lehetőségem van azt elvégezni. Ezért összegyűjtöttem a legfontosabb szempontokat, az utazásom megszervezéséhez:

 • A legnagyobb választékból válogassak,
 • Könnyedén össze tudjam hasonlítani a különböző foglalóportálok kínálatát,
 • Minden, számomra fontos szolgáltatást (szállás, repülőjegy, transzfer, fakultatív programok, biztosítás, stb.) egy helyen, összegyűjtve tudjak elérni,
 • Amennyiben foglalásom során kérdésem merül fel, akkor azonnal tudjak olyan személyhez fordulni, akitől valós segítséget, választ kapok,
 • Biztos lehessek abban, hogy a legjobb ár-érték arányú kínálatot kapom,
 • Garanciát kapjak,
 • Biztos lehessek abban, hogy lemondhatom a tervezett utazást, költségmentesen van rá lehetőségem.

Ugye nem túlzóak az elvárásaim, a pénzemért?!
Miért gondolkozom így?
Mert így gondolkozik egy Tudatos Utazó:

 • Szereti a legnagyobb kínálatból, a saját igényeinek legmegfelelőbb lehetőséget kiválasztani,
 • Kerüli a kockázatot,
 • Időt és pénzt akar kímélni az utazása szervezése során,
 • Fontosnak tartja, hogy valóban élmény legyen az utazás, akár azért utazik mert beteljesíti vágyait, akár azért mert üzleti célja van.

Nyilván a Te elvárásaid is hasonlóak saját utazásod szervezése során. Akkor Te is Tudatos Utazó vagy.
Van egy jó hírem a számodra.
Létezik olyan komplex online foglalóportál, amely megfelel az előzőekben leírt igényeknek. Sőt, még többet is ad!

Melyik ez a foglalóportál? Ismerd meg ezt a lehetőséget!

Azt ígértem, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtó foglalóportált adom a kezedbe, sőt még ennél is többet kapsz.
Mivel kapsz még többet, mint a legjobb utazási szolgáltatások egy helyen?
Mielőtt ezt elmondom, megosztok veled néhány értékes információt.
Amikor elutazol egy vidéki városba, vagy a Balatonhoz, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor külföldre utazol egy konferenciára, kiállításra, vagy tárgyalásra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor elutazol egy szomszédos országba egy sporteseményre, vagy fesztiválra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor a családdal, kedveseddel eltöltesz hosszabb-rövidebb időt valamelyik nyaralóhelyen, akkor a turizmusban veszel részt.
Tehát, amikor kimozdulsz, akkor a turizmusban veszel részt. Turista vagy belföldön, külföldön egyaránt, akár tárgyalsz, akár napozol és fagyit nyalsz!

Ha már úgyis részese vagy a turizmusnak, akkor tudj meg néhány érdekes információt a turizmusról, mint iparágról:
Mára mindenki számára köztudott tény, hogy:

 • A turizmus egy világméretű iparág
 • Egyike azon kevés iparágnak, ami folyamatosan bővül és rendszeresen túlszárnyalja a megelőző évek eredményeit
 • A turizmus méretét kiválóan szemlélteti az is, hogy a világ GDP-jének 9,5%-át teszi ki egyedül (tudtad, hogy a távközlés, az internet, és a mobilkommunikáció teljesítménye együttesen alig haladja meg a világ GDP-ének 2%-át?).
 • A folyamatos és rendületlen növekedés mellett persze a folyamatos változás is jellemzi ezt a világméretű iparágat is. A turizmus is folyamatos átalakulásban van, az utazók igényeihez alkalmazkodva fejlődik.
 • Ahogyan sok más területen, a turizmus is az internetnek és az információk szüntelen áramlásának köszönhetően is változik.
 • A töretlen lendület évtizedek óta tart, és a szakmai előrejelzések szerint a jövőben is jellemezni fogja a felfelé ívelés az ágazatot.
 • Az üzleti utak számának drasztikus növekedését a nemzetközi cégek terjedése és globális fejlődés egyaránt eredményezte.
 • A magán jellegű, pihenést megcélzó utazások száma pedig az egyre növekvő jövedelmeknek és az egyre kedvezőbb áraknak köszönhetően bővül.

Foglaljuk össze: utazz Te is Tudatosan, kedvezőbb árakon akár tárgyalni mész, konferenciára, vagy kikapcsolódni a családoddal, barátaiddal! Rád vár a Tudatos Utazó legjobb eszköze!

És most következzék, hogy mivel kapsz sokkal többet az általam is használt foglalóportól!

Ismerd meg, és legyen Tiéd a Tudatos Utazók eszköze!
Egy olyan létező és jól működő online eszközt kapsz a kezedbe, amelynek segítségével úgy válik lehetővé az utazásod, hogy közben időt és pénzt is teremt a vágyaid valóra váltásához.
De hogyan is?
Minden turizmussal kapcsolatos termék és szolgáltatás ára jelentős mennyiségű árrést/jutalékot tartalmaz, mint minden egyéb más termék és szolgáltatás is. A kérdés mindössze annyi, hogy ezt a jutalékot csak kifizetni akarod, vagy inkább felhasználod, és többet utazol? Erre eddig soha, sehol nem volt lehetőség!
Ezt a kérdést segítek könnyedén eldönteni.

Mit kapsz az általam ajánlott foglalóportáltól?
Míg a legtöbb online foglalóportál kifejezetten csak a szálláshelyekre specializálódott, addig az általam is használt foglalóportál minden utazással kapcsolatos szolgáltatásfoglalást lehetővé teszi kényelmesen, egyetlen felületen.
A legnagyobb választékú szálláshely kínálaton (az összes meghatározó online foglalóportál kínálata egy helyen) túl az alábbi lehetőségeket kapod:

 • Repülőjegyeket (több mint 900 légitársaság)
 • Transzfer foglalást
 • Fakultatív programokat
 • Biztosításokat
 • Autóbérlést (a meghatározó piaci szereplők kínálata egy helyen)
 • Aktuális online útikönyveket, leírásokat
 • Többféle fizetési lehetőséget
 • Akár 155% árgaranciát
 • 0-24 órás Hotline ügyfélszolgálatot a hét minden napján, 15 nyelven.

Együttműködő partnereink között olyan nagymúltú és megbízható cégek is megtalálhatóak, mint a Booking.com, az Agoda.com, a Hotels.de, a DieMobiliar, az ERV, a PayU és még sorolhatnám, akik garanciát jelentenek együttműködésükkel.
Ennek a foglaló portálnak a szakágazati minősítését az ETOA (European Tourism Association) garantálja.
Internetes eszközödön lesz a saját utazási irodád, a saját utazásaid szervezéséhez!
Most biztos úgy érzed, hogy ezt meg kell ismerned! Minden bizonnyal tudni akarod, hogy mikor és hogyan lépheted végre át az „idő-pénz” korlátot! Az is lehet, hogy már látod, hogy a Te kiemelkedő jutalékod is benne van ebben a rendszerben! Meg kell ismerned a Tudatos Utazók eszközét!

Most lépj kapcsolatba velem, és tudj meg minden részletet!

Ismerd meg és legyen már most a Tiéd a jövő online foglalóportálja, és használd fel az utazóiközösség által elérhető előnyöket!