Tudatos Utazó

Tudatos Utazó

UTAZNI JÓ!

Be akarom járni a nagyvilágot!
Fel akarom fedezni a világ legszebb, legtitkosabb tájait!
Meg akarom mutatni gyermekeimnek a világ minden izgalmas szegletét!
Érezni akarom az óceán sós levegőjét, a perzselő napsütésben, a forró tengerparti homokon!
Meg akarom látogatni külföldön élő rokonaimat, barátaimat!
A legromantikusabb nyaralóhelyeken akarok Kedvesemmel kikapcsolódni!
Érezni akarom a pezsgő hangulatot a világ legnagyobb stadionjaiban!
Ott akarok lenni, amikor kedvenc külföldi zenekarom, akár 50000 ember előtt játszik a híres tengerentúli stadionok egyikében!
Nem akarok lemaradni a szakmám számára legfontosabb nemzetközi kiállításokról, konferenciákról!
Ott akarok lenni!

Ugye benned is fogalmazódnak ezek a vágyak, újra és újra?

Ezért utazol Te is, Én is, Mindenki.

Vágyainknak csak képzeletünk, utazásunknak csak az „idő-pénz” korlát szab határt.
Most képzeld el hova akarsz utazni, és indulj el! Utazz! Váltsd valóra vágyaid!
És hogyan lépd át az „idő-pénz” korlátot?
A válasz, és csak egy karnyújtásnyira van Tőled. Nyilván, most fel teszed a kérdést:
„Mit kell tennem, hogy sokszor, és elérhető áron utazzak?”

Fedezzük fel Lisszabont Vasco Da Gama-val!

Portugália számos történelmi és ismert személy otthona, amelyre hétfői facebook posztunkban is utaltunk: Vasco Da Gama, aki a xv. század végén eljutott Indiába, Magellán, aki a XVI. század elején körbehajózta a Földet és napjaink híres sportolója Christiano Ronaldo.  Ne feledkezzünk meg Bartolomeo Diaz-ról sem! Az ő nevéhez fűződik Afrika legdélebbi részének, a Jóreménység fokának elérése, megkerülése, mindez szintén a XV. század végén történt. Nem kevés, híres Tudatos Utazót nevelt ki Portugália! Vegyünk róluk példát és folytassuk utunkat a főváros, Lisszabon felé!

 Tudatos_utazo_Portugalia_Lisszabon

Forrás: pixabay.com

Gyalogosan, két keréken, metróval vagy villamossal?

Lisszabon látványosságainak egy része szerencsére közel van egymáshoz és a belvároshoz, így megtekintésüket, akár gyalogosan is megtehetjük. De bérelhetünk biciklit is, ám ez esetben meg kell birkóznunk az emelkedőkkel, és számítanunk kell a bicikli utak hiányára. Ha tömegközlekedésre esne a választásunk, akkor sem szenvedünk hiányt! Budapesttel egyetemben négy metróvonallal büszkélkedhet, ezt egészítik ki busz és villamosjáratai. Legtöbb villamosa kívülről és belülről is muzeális darabnak tűnhet. Viszont a jegyértékesítés már nem kerülte el a modernizációt. Az első utazás alkalmával kell megvenni a bankkártya méretű, zöld, központi kártyát, jegy automatából, amelyre mindig feltölthetjük a szükséges mennyiségű jegyet. Egy jegy nem egy utazásra szól, felhasználására egy óra áll rendelkezésre. Ez idő alatt annyiszor szállhatunk át, ahányszor szeretnénk (tudunk), de vásárolhatunk napi jegyet és heti- havi bérletet is.   

Mit érdemes megnézni Lisszabonban?

Bevezetőnkben említettünk néhány híres felfedezőt. Nem csoda, hogy a jelenkor portugáljai neveztek el hidat tiszteletük jeléül egyikükről. Ez a Vasco Da Gama híd, amely Lisszabon mellett található a Parque des Nacoes negyedben. Segítségével az Ibériai félsziget leghosszabb folyóján, a Tajón kelhetünk át díjfizetés ellenében. A hidat Vasco Da Gama utazásának 500. évfordulóján adták át, 1998. március 29-én. Ha ott jár, látogasson el a Vasco Da Gama bevásárlóközpontba és üljön fel a Telecabinne-ra, hogy még jobban megcsodálhassa a magával ragadó vidéket. Miután kigyönyörködtük magunkat a hídban és környezetében, keressük fel Lisszabon középkori műemlékét, a Szent György Fellegvárat!

A Szent György Fellegvár, amely nevét Sárkányölő Szent Györgyről kapta a város legmagasabb pontján található. Megmászva gyönyörű látvány tárul szemünk elé, a történelmi városközpont, az Alfama. XV. században egyik tornyában megalakult az országos irattár, ezen a ponton kapcsolódunk ismét a felfedezőhöz, Vasco Da Gama-hoz. Ebben az irattárban fogadta indiai útjáról visszatérő felfedezőt I. Manuel Király. Lisszabonban járva, mindenképpen érdemes megnézni!

Egy kellemes nap zárása, még kellemesebb ételek és italok társaságában

Eleget kényeztettük szemünket és elménket! Most a hasunkon a sor, együnk és igyunk valami finomat! Portugália ízeit megtapasztalva egy sokszínű világ tárul elénk. különböző korok, népek hozományát érezhetjük a ma Portugáliájában. Portugáliában nemcsak az ízekben van eltérés az általunk megszokottól, hanem étkezéseik számában is. Míg nálunk megszokott a napi 3, addig portugál földön 5+1 étkezés a szokás. Sok országra, városra igaz, ha a valódi ízeit szeretnénk megtapasztalni, akkor térjünk le az utazóknak kijelölt főcsapásról és vegyük be magunkat a kis utcácskák, kiskocsmáiba és kisvendéglőibe. Ez esetben sincs máshogy! Végre nézzük, mit kóstoljunk: Elképzelhető, hogy betérne egy jó feketére? Kérjen egy „bica”-t Lisszabon presszókávéját! A tőkehal (becalhau) Portugália egyik sokat fogyasztott étele, elkészítésének sokféle módját ismerik. Tőkehal mellett kóstoljunk meg néhány sült szardíniát és tonhalat, számos tengergyümölcse szerepel még étlapjaikon.  Finom ételeiket öblítsük le Portugália boraival, amelyekben visszaköszön a napsütés, a mediterrán pörgés, életszeretet és kavalkád. Édesszájú Tudatos utazók is jól járnak Portugáliában, nekik az „ovo mole”-t ajánljuk, amely egy tojás felhasználásával készült édesség!

Ez is egy mozgalmas nap volt, Lisszabon tömegközlekedésével bejártuk a város látványosságait, közben és utána pedig csillapítottuk éhségünket, szomjúságunkat és édesség iránti vágyunkat finom helyi specialitásokkal!

Ha tetszett a kis szösszenetünk Portugáliáról, Lisszabonról, ne habozzon megosztani ismerőseivel is, ami még fontosabb, gyűjtsön saját élményeket! Legyen bátor és a már meglévő tapasztalatait mesélje el nekünk! Kalandra fel!

Most meginvitállak életed talán legizgalmasabb utazására.
Kezdjük el megvalósítani a vágyad!
Készen állsz? Induljunk!
Gondolj egy úticélra, ahova régóta vágysz!

Mi történik, ha eltervezted, hogy utazni fogsz?

Egyik lehetőség, hogy megnézed mit kínálnak az utazásiirodák, és befizetsz egy szervezett útra, annak előnyeivel, hátrányaival, és vélt-valós kockázatával. Igényeidet a csomagban kínált szolgáltatásokhoz igazítva.
Másik lehetőség, hogy önállóan megkeresed az interneten azokat a foglalóportálokat, ahol külön-külön megrendelheted a számodra megfelelő szállást, repülőjegyet, programokat, biztosítást, transzfert, stb. Több oldalt felkeresve, árakat összeírogatva, jellemzően több órás/napos keresgéléssel, és számtalan weboldal felkeresésével, a Te igényeidhez közelálló utazást szervezel magadnak. Majd, mikor megérkezel egy távoli országba, akkor bízol a nyelvtudásodban, s a helyszínen magad intézed ha gond van valamelyik szolgáltatással. Az adott helyen bérelsz autót, keresel programokat, kérdezősködsz a legkedvezőbb helyi közlekedési lehetőségekről, helyi taxistól várod a legjobb éttermek címeit, stb. De mindent magadra utalva, magadnak intézel, segítséget csak magadtól várhatsz problémád esetén.
Én most ennél is jobbat, többet ajánlok Neked.
Én is magamnak szervezem az utazásaimat, mindegy hogy üzleti céllal, romantikus pihenésre, baráti társasággal városlátogatásra, vagy családi nyaralásra indulok.
Számomra az utazásnak, mint élménynak, szerves része a megszervezése is, ezért ezt is élvezni akarom. Nyilván, akkor élvezek egy tevékenységet, ha az igényemnek megfelelően van lehetőségem van azt elvégezni. Ezért összegyűjtöttem a legfontosabb szempontokat, az utazásom megszervezéséhez:

 • A legnagyobb választékból válogassak,
 • Könnyedén össze tudjam hasonlítani a különböző foglalóportálok kínálatát,
 • Minden, számomra fontos szolgáltatást (szállás, repülőjegy, transzfer, fakultatív programok, biztosítás, stb.) egy helyen, összegyűjtve tudjak elérni,
 • Amennyiben foglalásom során kérdésem merül fel, akkor azonnal tudjak olyan személyhez fordulni, akitől valós segítséget, választ kapok,
 • Biztos lehessek abban, hogy a legjobb ár-érték arányú kínálatot kapom,
 • Garanciát kapjak,
 • Biztos lehessek abban, hogy lemondhatom a tervezett utazást, költségmentesen van rá lehetőségem.

Ugye nem túlzóak az elvárásaim, a pénzemért?!
Miért gondolkozom így?
Mert így gondolkozik egy Tudatos Utazó:

 • Szereti a legnagyobb kínálatból, a saját igényeinek legmegfelelőbb lehetőséget kiválasztani,
 • Kerüli a kockázatot,
 • Időt és pénzt akar kímélni az utazása szervezése során,
 • Fontosnak tartja, hogy valóban élmény legyen az utazás, akár azért utazik mert beteljesíti vágyait, akár azért mert üzleti célja van.

Nyilván a Te elvárásaid is hasonlóak saját utazásod szervezése során. Akkor Te is Tudatos Utazó vagy.
Van egy jó hírem a számodra.
Létezik olyan komplex online foglalóportál, amely megfelel az előzőekben leírt igényeknek. Sőt, még többet is ad!

Melyik ez a foglalóportál? Ismerd meg ezt a lehetőséget!

Azt ígértem, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtó foglalóportált adom a kezedbe, sőt még ennél is többet kapsz.
Mivel kapsz még többet, mint a legjobb utazási szolgáltatások egy helyen?
Mielőtt ezt elmondom, megosztok veled néhány értékes információt.
Amikor elutazol egy vidéki városba, vagy a Balatonhoz, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor külföldre utazol egy konferenciára, kiállításra, vagy tárgyalásra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor elutazol egy szomszédos országba egy sporteseményre, vagy fesztiválra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor a családdal, kedveseddel eltöltesz hosszabb-rövidebb időt valamelyik nyaralóhelyen, akkor a turizmusban veszel részt.
Tehát, amikor kimozdulsz, akkor a turizmusban veszel részt. Turista vagy belföldön, külföldön egyaránt, akár tárgyalsz, akár napozol és fagyit nyalsz!

Ha már úgyis részese vagy a turizmusnak, akkor tudj meg néhány érdekes információt a turizmusról, mint iparágról:
Mára mindenki számára köztudott tény, hogy:

 • A turizmus egy világméretű iparág
 • Egyike azon kevés iparágnak, ami folyamatosan bővül és rendszeresen túlszárnyalja a megelőző évek eredményeit
 • A turizmus méretét kiválóan szemlélteti az is, hogy a világ GDP-jének 9,5%-át teszi ki egyedül (tudtad, hogy a távközlés, az internet, és a mobilkommunikáció teljesítménye együttesen alig haladja meg a világ GDP-ének 2%-át?).
 • A folyamatos és rendületlen növekedés mellett persze a folyamatos változás is jellemzi ezt a világméretű iparágat is. A turizmus is folyamatos átalakulásban van, az utazók igényeihez alkalmazkodva fejlődik.
 • Ahogyan sok más területen, a turizmus is az internetnek és az információk szüntelen áramlásának köszönhetően is változik.
 • A töretlen lendület évtizedek óta tart, és a szakmai előrejelzések szerint a jövőben is jellemezni fogja a felfelé ívelés az ágazatot.
 • Az üzleti utak számának drasztikus növekedését a nemzetközi cégek terjedése és globális fejlődés egyaránt eredményezte.
 • A magán jellegű, pihenést megcélzó utazások száma pedig az egyre növekvő jövedelmeknek és az egyre kedvezőbb áraknak köszönhetően bővül.

Foglaljuk össze: utazz Te is Tudatosan, kedvezőbb árakon akár tárgyalni mész, konferenciára, vagy kikapcsolódni a családoddal, barátaiddal! Rád vár a Tudatos Utazó legjobb eszköze!

És most következzék, hogy mivel kapsz sokkal többet az általam is használt foglalóportól!

Ismerd meg, és legyen Tiéd a Tudatos Utazók eszköze!
Egy olyan létező és jól működő online eszközt kapsz a kezedbe, amelynek segítségével úgy válik lehetővé az utazásod, hogy közben időt és pénzt is teremt a vágyaid valóra váltásához.
De hogyan is?
Minden turizmussal kapcsolatos termék és szolgáltatás ára jelentős mennyiségű árrést/jutalékot tartalmaz, mint minden egyéb más termék és szolgáltatás is. A kérdés mindössze annyi, hogy ezt a jutalékot csak kifizetni akarod, vagy inkább felhasználod, és többet utazol? Erre eddig soha, sehol nem volt lehetőség!
Ezt a kérdést segítek könnyedén eldönteni.

Mit kapsz az általam ajánlott foglalóportáltól?
Míg a legtöbb online foglalóportál kifejezetten csak a szálláshelyekre specializálódott, addig az általam is használt foglalóportál minden utazással kapcsolatos szolgáltatásfoglalást lehetővé teszi kényelmesen, egyetlen felületen.
A legnagyobb választékú szálláshely kínálaton (az összes meghatározó online foglalóportál kínálata egy helyen) túl az alábbi lehetőségeket kapod:

 • Repülőjegyeket (több mint 900 légitársaság)
 • Transzfer foglalást
 • Fakultatív programokat
 • Biztosításokat
 • Autóbérlést (a meghatározó piaci szereplők kínálata egy helyen)
 • Aktuális online útikönyveket, leírásokat
 • Többféle fizetési lehetőséget
 • Akár 155% árgaranciát
 • 0-24 órás Hotline ügyfélszolgálatot a hét minden napján, 15 nyelven.

Együttműködő partnereink között olyan nagymúltú és megbízható cégek is megtalálhatóak, mint a Booking.com, az Agoda.com, a Hotels.de, a DieMobiliar, az ERV, a PayU és még sorolhatnám, akik garanciát jelentenek együttműködésükkel.
Ennek a foglaló portálnak a szakágazati minősítését az ETOA (European Tourism Association) garantálja.
Internetes eszközödön lesz a saját utazási irodád, a saját utazásaid szervezéséhez!
Most biztos úgy érzed, hogy ezt meg kell ismerned! Minden bizonnyal tudni akarod, hogy mikor és hogyan lépheted végre át az „idő-pénz” korlátot! Az is lehet, hogy már látod, hogy a Te kiemelkedő jutalékod is benne van ebben a rendszerben! Meg kell ismerned a Tudatos Utazók eszközét!

Most lépj kapcsolatba velem, és tudj meg minden részletet!

Ismerd meg és legyen már most a Tiéd a jövő online foglalóportálja, és használd fel az utazóiközösség által elérhető előnyöket!