Tudatos Utazó

Tudatos Utazó

UTAZNI JÓ!

Be akarom járni a nagyvilágot!
Fel akarom fedezni a világ legszebb, legtitkosabb tájait!
Meg akarom mutatni gyermekeimnek a világ minden izgalmas szegletét!
Érezni akarom az óceán sós levegőjét, a perzselő napsütésben, a forró tengerparti homokon!
Meg akarom látogatni külföldön élő rokonaimat, barátaimat!
A legromantikusabb nyaralóhelyeken akarok Kedvesemmel kikapcsolódni!
Érezni akarom a pezsgő hangulatot a világ legnagyobb stadionjaiban!
Ott akarok lenni, amikor kedvenc külföldi zenekarom, akár 50000 ember előtt játszik a híres tengerentúli stadionok egyikében!
Nem akarok lemaradni a szakmám számára legfontosabb nemzetközi kiállításokról, konferenciákról!
Ott akarok lenni!

Ugye benned is fogalmazódnak ezek a vágyak, újra és újra?

Ezért utazol Te is, Én is, Mindenki.

Vágyainknak csak képzeletünk, utazásunknak csak az „idő-pénz” korlát szab határt.
Most képzeld el hova akarsz utazni, és indulj el! Utazz! Váltsd valóra vágyaid!
És hogyan lépd át az „idő-pénz” korlátot?
A válasz, és csak egy karnyújtásnyira van Tőled. Nyilván, most fel teszed a kérdést:
„Mit kell tennem, hogy sokszor, és elérhető áron utazzak?”

Hiánypótló Zágrábi kalandozás

Vegyük célba Horvátország fővárosát, Zágrábot. Legtöbbünknek Horvátország hallatán a mélykék, kristálytiszta kellemesen hűsítő tenger jut eszébe. Ám Zágráb nem híres tengerpartjairól, strandjairól.

Kép forrása

Többnyire csak, mint átutazó vendégek látogatjuk meg a horvát fővárost. Így több olyan látnivalótól fosztjuk meg magunkat, amelyeket érdemes megnézni. Ezt most pótoljuk!

A pulzáló város

A városban uralkodó hangulatot a következő videó kiválóan szemlélteti. A zenei aláfestés és képek teljes mértékben elvarázsolják a nézőt és gondolatban elrepítik Zágráb városába:

Pulse of the city - ZAGREB from Marko Vrdoljak on Vimeo.

Zágrábi magyar vonatkozások

„Skenderovic Marin, a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének vezetője szerint Zágráb különböző részei Budára, Szegedre, és Prágára emlékeztetnek, így a magyar turisták számára is igen ismerős, és szerethető város, mediterrán hatással fűszerezve.” Olvashatjuk egy kapcsolódó weboldalon.

Röviden a tömegközlekedésről

Azért, hogy a legtöbb látnivalót könnyedén megközelíthessük, érdemes a vasúti pályaudvar közelében parkolni. Eddigiekben ismertetett fővárosokkal ellentétben, Zágrábban nem építettek ki metróhálózatot, ám busz- és villamoshálózata kellőképpen kiszolgálja igényeinket. Érdekességként érdemes felkeresni a város siklóvasútját, amely a b libegője címet is viselhetné, 66 méteres hosszával. De ne pazaroljuk drága időnket a közlekedésre, keressünk inkább látnivalókat!

Zágráb három fő része

Zágráb városa három nagy részből áll: Felsőváros, ahol a középkori hangulatot élvezhetjük. Alsóváros, amelyre a széles sugárutak, szecessziós (szecesszióra az avantgard bevezető képzőművészeti mozgalmaként is tekinthetünk) épületek a jellemzőek. A harmadik városrész a Káptalandomb nevet viseli, ahol a zágrábi érsekség központja kapott helyet.

Ha két látnivalót szeretne megnézni, ezek legyenek azok!

Kezdjük a sort Zágráb legismertebb épületével a Mária Mennybemenetele székesegyházzal, amelyet 1217-ben szenteltek fel.

Mária Mennybemenetele székesegyház

Kép forrása

Érdemes róla tudni, hogy építését Szent László kezdte meg, a történelemből már jól ismert véres eseményeket is túlélte, ilyen volt a tatárjárás (1242) vagy a benyomuló török hordák (15. és 17. század). Ha jobban megfigyeljük az épületet, láthatunk egy stílusában oda nem illő őrtornyot, amelyet a törökvész idején építettek védelmi célokból. 1880-ban sem pihenhetett a templom, földrengés következtében megsemmisült a főhajó és az őrtorony. Ezt követősen a helyreállítás megtörtént, úgyhogy látogassa meg nyugodtan, megtekintése díjmentes! Robogjunk tovább és kényeztessük a képzőművészet szerelmeseit! 

Utunkat a Mimara Múzeumban folytatjuk. Jelentős mennyiségű, mintegy 3700 művészeti alkotást tekinthetünk meg. A múzeum története is rejteget érdekességeket.

Mimara Múzeum

Kép forrása

Nevét egy műgyűjtőről, Ante Topic Mimara-ról kapta, aki a múzeumnak adományozta gyűjteményét. Nem kisebb nevek alkotásait vehetjük szemügyre a kiállított tárgyak között, mint Raffaello, Caravaggio, Calanetti. Manet, Renoir, Degas festményeit is fellelhetjük, de régészeti gyűjteményeivel az ókor és koraközépkor híres nagyhatalmai világába is beléphetünk: egyiptomi, görög, perzsa, mezopotámiai. A múzeum esetében kell számítani belépővel. Már jól tudjuk, a látnivalók után jól esik némi helyi ételt és italt kóstolni. Keressünk valamit!

Pár falat zágrábi gasztro

Zágráb ízvilágának kialakulásában nagy szerepe volt a Török uralom hatásának, az Osztrák-Magyar Monarchia hagyományainak és az olaszos fűszerezésnek.  Jellegezetes ételei között találkozhatunk a rántott hús, rizibizi és cékla kombinációjával. „Echte horvát Pizza Croatica”-t nem talál máshol, mint a Pizzeria Karijola-ban, ne hagyja ki a milliméter vastagásgúra nyújtott, feltétekkel gondosan díszített, faszenes kemencében sütött jellegzetességet. Nem messze az étteremtől belekóstolhatunk a Dalmát vidék leghíresebb bor produktumába a plavac mali-ba.

Ismertetőnkben szándékosan nem mutatjuk be Zágráb városát részletesen, hisz tudjuk, a legjobban csak személyesen, testközelből ismerhetünk meg valamit! Így hát útra fel!

Forrás1 | Forrás2 | Forrás3 | Forrás4

Most meginvitállak életed talán legizgalmasabb utazására.
Kezdjük el megvalósítani a vágyad!
Készen állsz? Induljunk!
Gondolj egy úticélra, ahova régóta vágysz!

Mi történik, ha eltervezted, hogy utazni fogsz?

Egyik lehetőség, hogy megnézed mit kínálnak az utazásiirodák, és befizetsz egy szervezett útra, annak előnyeivel, hátrányaival, és vélt-valós kockázatával. Igényeidet a csomagban kínált szolgáltatásokhoz igazítva.
Másik lehetőség, hogy önállóan megkeresed az interneten azokat a foglalóportálokat, ahol külön-külön megrendelheted a számodra megfelelő szállást, repülőjegyet, programokat, biztosítást, transzfert, stb. Több oldalt felkeresve, árakat összeírogatva, jellemzően több órás/napos keresgéléssel, és számtalan weboldal felkeresésével, a Te igényeidhez közelálló utazást szervezel magadnak. Majd, mikor megérkezel egy távoli országba, akkor bízol a nyelvtudásodban, s a helyszínen magad intézed ha gond van valamelyik szolgáltatással. Az adott helyen bérelsz autót, keresel programokat, kérdezősködsz a legkedvezőbb helyi közlekedési lehetőségekről, helyi taxistól várod a legjobb éttermek címeit, stb. De mindent magadra utalva, magadnak intézel, segítséget csak magadtól várhatsz problémád esetén.
Én most ennél is jobbat, többet ajánlok Neked.
Én is magamnak szervezem az utazásaimat, mindegy hogy üzleti céllal, romantikus pihenésre, baráti társasággal városlátogatásra, vagy családi nyaralásra indulok.
Számomra az utazásnak, mint élménynak, szerves része a megszervezése is, ezért ezt is élvezni akarom. Nyilván, akkor élvezek egy tevékenységet, ha az igényemnek megfelelően van lehetőségem van azt elvégezni. Ezért összegyűjtöttem a legfontosabb szempontokat, az utazásom megszervezéséhez:

 • A legnagyobb választékból válogassak,
 • Könnyedén össze tudjam hasonlítani a különböző foglalóportálok kínálatát,
 • Minden, számomra fontos szolgáltatást (szállás, repülőjegy, transzfer, fakultatív programok, biztosítás, stb.) egy helyen, összegyűjtve tudjak elérni,
 • Amennyiben foglalásom során kérdésem merül fel, akkor azonnal tudjak olyan személyhez fordulni, akitől valós segítséget, választ kapok,
 • Biztos lehessek abban, hogy a legjobb ár-érték arányú kínálatot kapom,
 • Garanciát kapjak,
 • Biztos lehessek abban, hogy lemondhatom a tervezett utazást, költségmentesen van rá lehetőségem.

Ugye nem túlzóak az elvárásaim, a pénzemért?!
Miért gondolkozom így?
Mert így gondolkozik egy Tudatos Utazó:

 • Szereti a legnagyobb kínálatból, a saját igényeinek legmegfelelőbb lehetőséget kiválasztani,
 • Kerüli a kockázatot,
 • Időt és pénzt akar kímélni az utazása szervezése során,
 • Fontosnak tartja, hogy valóban élmény legyen az utazás, akár azért utazik mert beteljesíti vágyait, akár azért mert üzleti célja van.

Nyilván a Te elvárásaid is hasonlóak saját utazásod szervezése során. Akkor Te is Tudatos Utazó vagy.
Van egy jó hírem a számodra.
Létezik olyan komplex online foglalóportál, amely megfelel az előzőekben leírt igényeknek. Sőt, még többet is ad!

Melyik ez a foglalóportál? Ismerd meg ezt a lehetőséget!

Azt ígértem, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtó foglalóportált adom a kezedbe, sőt még ennél is többet kapsz.
Mivel kapsz még többet, mint a legjobb utazási szolgáltatások egy helyen?
Mielőtt ezt elmondom, megosztok veled néhány értékes információt.
Amikor elutazol egy vidéki városba, vagy a Balatonhoz, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor külföldre utazol egy konferenciára, kiállításra, vagy tárgyalásra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor elutazol egy szomszédos országba egy sporteseményre, vagy fesztiválra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor a családdal, kedveseddel eltöltesz hosszabb-rövidebb időt valamelyik nyaralóhelyen, akkor a turizmusban veszel részt.
Tehát, amikor kimozdulsz, akkor a turizmusban veszel részt. Turista vagy belföldön, külföldön egyaránt, akár tárgyalsz, akár napozol és fagyit nyalsz!

Ha már úgyis részese vagy a turizmusnak, akkor tudj meg néhány érdekes információt a turizmusról, mint iparágról:
Mára mindenki számára köztudott tény, hogy:

 • A turizmus egy világméretű iparág
 • Egyike azon kevés iparágnak, ami folyamatosan bővül és rendszeresen túlszárnyalja a megelőző évek eredményeit
 • A turizmus méretét kiválóan szemlélteti az is, hogy a világ GDP-jének 9,5%-át teszi ki egyedül (tudtad, hogy a távközlés, az internet, és a mobilkommunikáció teljesítménye együttesen alig haladja meg a világ GDP-ének 2%-át?).
 • A folyamatos és rendületlen növekedés mellett persze a folyamatos változás is jellemzi ezt a világméretű iparágat is. A turizmus is folyamatos átalakulásban van, az utazók igényeihez alkalmazkodva fejlődik.
 • Ahogyan sok más területen, a turizmus is az internetnek és az információk szüntelen áramlásának köszönhetően is változik.
 • A töretlen lendület évtizedek óta tart, és a szakmai előrejelzések szerint a jövőben is jellemezni fogja a felfelé ívelés az ágazatot.
 • Az üzleti utak számának drasztikus növekedését a nemzetközi cégek terjedése és globális fejlődés egyaránt eredményezte.
 • A magán jellegű, pihenést megcélzó utazások száma pedig az egyre növekvő jövedelmeknek és az egyre kedvezőbb áraknak köszönhetően bővül.

Foglaljuk össze: utazz Te is Tudatosan, kedvezőbb árakon akár tárgyalni mész, konferenciára, vagy kikapcsolódni a családoddal, barátaiddal! Rád vár a Tudatos Utazó legjobb eszköze!

És most következzék, hogy mivel kapsz sokkal többet az általam is használt foglalóportól!

Ismerd meg, és legyen Tiéd a Tudatos Utazók eszköze!
Egy olyan létező és jól működő online eszközt kapsz a kezedbe, amelynek segítségével úgy válik lehetővé az utazásod, hogy közben időt és pénzt is teremt a vágyaid valóra váltásához.
De hogyan is?
Minden turizmussal kapcsolatos termék és szolgáltatás ára jelentős mennyiségű árrést/jutalékot tartalmaz, mint minden egyéb más termék és szolgáltatás is. A kérdés mindössze annyi, hogy ezt a jutalékot csak kifizetni akarod, vagy inkább felhasználod, és többet utazol? Erre eddig soha, sehol nem volt lehetőség!
Ezt a kérdést segítek könnyedén eldönteni.

Mit kapsz az általam ajánlott foglalóportáltól?
Míg a legtöbb online foglalóportál kifejezetten csak a szálláshelyekre specializálódott, addig az általam is használt foglalóportál minden utazással kapcsolatos szolgáltatásfoglalást lehetővé teszi kényelmesen, egyetlen felületen.
A legnagyobb választékú szálláshely kínálaton (az összes meghatározó online foglalóportál kínálata egy helyen) túl az alábbi lehetőségeket kapod:

 • Repülőjegyeket (több mint 900 légitársaság)
 • Transzfer foglalást
 • Fakultatív programokat
 • Biztosításokat
 • Autóbérlést (a meghatározó piaci szereplők kínálata egy helyen)
 • Aktuális online útikönyveket, leírásokat
 • Többféle fizetési lehetőséget
 • Akár 155% árgaranciát
 • 0-24 órás Hotline ügyfélszolgálatot a hét minden napján, 15 nyelven.

Együttműködő partnereink között olyan nagymúltú és megbízható cégek is megtalálhatóak, mint a Booking.com, az Agoda.com, a Hotels.de, a DieMobiliar, az ERV, a PayU és még sorolhatnám, akik garanciát jelentenek együttműködésükkel.
Ennek a foglaló portálnak a szakágazati minősítését az ETOA (European Tourism Association) garantálja.
Internetes eszközödön lesz a saját utazási irodád, a saját utazásaid szervezéséhez!
Most biztos úgy érzed, hogy ezt meg kell ismerned! Minden bizonnyal tudni akarod, hogy mikor és hogyan lépheted végre át az „idő-pénz” korlátot! Az is lehet, hogy már látod, hogy a Te kiemelkedő jutalékod is benne van ebben a rendszerben! Meg kell ismerned a Tudatos Utazók eszközét!

Most lépj kapcsolatba velem, és tudj meg minden részletet!

Ismerd meg és legyen már most a Tiéd a jövő online foglalóportálja, és használd fel az utazóiközösség által elérhető előnyöket!