Tudatos Utazó

Tudatos Utazó

UTAZNI JÓ!

Be akarom járni a nagyvilágot!
Fel akarom fedezni a világ legszebb, legtitkosabb tájait!
Meg akarom mutatni gyermekeimnek a világ minden izgalmas szegletét!
Érezni akarom az óceán sós levegőjét, a perzselő napsütésben, a forró tengerparti homokon!
Meg akarom látogatni külföldön élő rokonaimat, barátaimat!
A legromantikusabb nyaralóhelyeken akarok Kedvesemmel kikapcsolódni!
Érezni akarom a pezsgő hangulatot a világ legnagyobb stadionjaiban!
Ott akarok lenni, amikor kedvenc külföldi zenekarom, akár 50000 ember előtt játszik a híres tengerentúli stadionok egyikében!
Nem akarok lemaradni a szakmám számára legfontosabb nemzetközi kiállításokról, konferenciákról!
Ott akarok lenni!

Ugye benned is fogalmazódnak ezek a vágyak, újra és újra?

Ezért utazol Te is, Én is, Mindenki.

Vágyainknak csak képzeletünk, utazásunknak csak az „idő-pénz” korlát szab határt.
Most képzeld el hova akarsz utazni, és indulj el! Utazz! Váltsd valóra vágyaid!
És hogyan lépd át az „idő-pénz” korlátot?
A válasz, és csak egy karnyújtásnyira van Tőled. Nyilván, most fel teszed a kérdést:
„Mit kell tennem, hogy sokszor, és elérhető áron utazzak?”

Igen, London!

Londoni beszámolónkat stílusosan a híres Blöff című film idézetével kezdjük:

"London?"

"Igen, London. Tudod, hal, chips, délutáni tea, rossz kaja, még rosszabb idő, *#& Mary Poppins...LONDON!"

Azért ennyire nem rossz a helyzet a brit fővárosban. Sok-sok látnivaló, érdekesség, kulturális és szórakozási lehetőség várja a felkészült utazót.

Kép forrása

Emeletes, piros buszra fel!

Kép forrása

Ha London, akkor emeletes piros busz, a Harry Potter sorozat 3. részében is feltűnik, mint Kóbor Grimbusz. Az első emeletes tömegközlekededési eszközök 1829-ben kezdték el az emberek szállítását, ezekben még “igazi” lóerő tombolt. 1954-ben jelentek meg a klasszikus formájú Routmasterek (piros busz), amelyeken 64-en utazhattak. 2005-ben nagy részüket kivonták a forgalomból. De, ha nosztalgiázni támadna kedve, keresse fel a 9-es járatot, amely a Kensington High Street-től Aldwich-ig közlekedik, vagy a 15-ös járatot a Trafalgar Tértől a Tower Hill-ig. 2010-ben újratervezett, modernizált emeletes piros buszok kerültek forgalomba.

A londoni metro számokban

1863-ban Londonban került forgalomba a világ első metrója! A város metróhálózatát 11 vonal képviseli, amelyen 270 állomáson szállhatunk fel vagy le a szerelvényekről. 1.230.000.000 utas élvezheti a metró előnyeit éves szinten. A hálózat 55%-a a föld felszín felett közlekedik. *

Látogassunk el a Buckingham Palotához!

Kép forrása

Londonban járva szinte kötelező megnéznivaló a Buckingham Palota. Igaz, nem mindig engednek be, csupán akkor, amikor a Királynő a Palotán kívül tartózkodik. Érdekessége, hogy jelenleg is, mint királyi udvar működik, ezért adatik meg csak keveseknek a bejutás. Ha erre jár, ne maradjon le az őrségváltás ceremóniájáról sem, amelyet minden nap 11:30-kor tartanak meg.

A Nagyságos Ben

Kép forrása

Fontos tudni, hogy csak helyiek látogathatják, utazók sajnos csak kívülről csodálhatják. Milyen érdekes, nekünk utazóknak a Big Ben a tornyot jelenti, a legtöbb helyi az épületegyüttest (toronyhoz kapcsolódó parlament épülete) érti a név alatt. Az igazság viszont az, hogy a toronyban lévő 14 tonnás harangot hívják Big Ben-nek. A tornyot 2012-ben Erzsébet Királyné tiszteletére átkeresztelték Erzsébetre, ugyanis a Királyné ebben az évben ünnepelte uralkodásának gyémántjubileumát.

Tower-ba vele!

Kép forrása

A Tower sem maradhat ki egy izgalmas londoni látogatásból. Igaz, ezt korábban nem így gondoltuk volna, mivel a történelem során több funkciót is ellátott. Volt például erődítmény, fegyverraktár, fogda, most pedig látványosság, múzeum. Híres személyek is raboskodtak falai között, többek között Boleyn Anna, aki VIII. Henrik király felesége volt. Felségárulás miatt űzték a Tower-be, majd fejét vették. Napjainkban a brit koronaékszereknek és fegyvergyűjteménynek ad otthont. Az 1894-ben épült szomszédos híd is a Tower nevét viseli, de rendeltetésében eltér attól. A híd különlegessége a felnyíló középső része. Ezt is érdemes megnézni, hogy mikor is történik, innen megtudhatja!   

A világ legdrágább stadionja

Messzeföldről híres a (legtöbb) angol, foci iránti fanatizmusa. Ezt mi sem mutatja jobban, mint a 2007 tavaszán (felújítva) átadott Wembley stadion, amely a világ legdrágább és Európa legnagyobb mozgatható tetejű stadionja. Néhány érdekes információ:

 • 1972-ben rendezték meg az első koncertet a London Rock ’n’ Roll Show-t. Amelyen például Chuck Berry és Jerry Lee Lewis is fellépett.
 • 1988-ban koncertet rendeztek Nelson Mandela 70. születésnapja alkalmából.
 • 2007 július 7-én indult útjára a Live Earth koncert sorozat, amellyel a globális felmelegedésre hívják fel a figyelmet.
 • 2012-es olimpia során a labdarúgó összecsapások fő helyszíne is volt.

Tényleg olyan rossz a kaja?

Tekintve, az Egyesült Királyságból származó híres séfeket, biztosan állíthatjuk, hogy a Blöffben csak blöffölnek. Hisz ki ne ismerné Jamie Oliver-t, Gordon Ramsey-t vagy a háromszoros Michelin csillagos Heston Blumenthalt? De mit kóstoljunk akkor, ha tradícionális angol, londoni ízeket szeretnénk megismerni? Az angolok híresek szendvicseikről, angolföld a Fish&chips hazája. Tőlük származik az Így jártam anyátokkal c. sorozatban sokat emlgetett “Villásreggeli” és a nálunk is elterjedt BBQ.

Este nyolc után az igazi!

Sokan nem tudják, miért hívják a híres csokit After Eight-nek, kicsit gasztro és egy kicsit érdekesség is. Eredetileg kóser élelmiszer volt, csak kóser alapanyagokat használtak fel. Ez a csoki Nestlé általi felvásárlása után megváltozott. A reklámokban vacsora utáni édességként utalnak az After Eight-re. A köznyelv ennél valamivel pajzánabb gondolatokból táplálkozik. Állítólag az angol nők este 8 után szeretnek párjukkal ágyba bújni, amelyet követően bizony jól esik valami édes és hűsítő.

London telis-tele van érdekességekkel, történelmi látnivalókkal, kényeztethetjük ízlelőbimbóinkat. Érdemes ide elutazni és rendszeresen visszatérni!

*Ezek a számadatok a 2014-es évből származnak.

Forrás1 | Forrás2 | Forrás3 | Forrás4 | Forrás5 | Forrás6| Forrás7 | Forrás8 | Forrás9

Most meginvitállak életed talán legizgalmasabb utazására.
Kezdjük el megvalósítani a vágyad!
Készen állsz? Induljunk!
Gondolj egy úticélra, ahova régóta vágysz!

Mi történik, ha eltervezted, hogy utazni fogsz?

Egyik lehetőség, hogy megnézed mit kínálnak az utazásiirodák, és befizetsz egy szervezett útra, annak előnyeivel, hátrányaival, és vélt-valós kockázatával. Igényeidet a csomagban kínált szolgáltatásokhoz igazítva.
Másik lehetőség, hogy önállóan megkeresed az interneten azokat a foglalóportálokat, ahol külön-külön megrendelheted a számodra megfelelő szállást, repülőjegyet, programokat, biztosítást, transzfert, stb. Több oldalt felkeresve, árakat összeírogatva, jellemzően több órás/napos keresgéléssel, és számtalan weboldal felkeresésével, a Te igényeidhez közelálló utazást szervezel magadnak. Majd, mikor megérkezel egy távoli országba, akkor bízol a nyelvtudásodban, s a helyszínen magad intézed ha gond van valamelyik szolgáltatással. Az adott helyen bérelsz autót, keresel programokat, kérdezősködsz a legkedvezőbb helyi közlekedési lehetőségekről, helyi taxistól várod a legjobb éttermek címeit, stb. De mindent magadra utalva, magadnak intézel, segítséget csak magadtól várhatsz problémád esetén.
Én most ennél is jobbat, többet ajánlok Neked.
Én is magamnak szervezem az utazásaimat, mindegy hogy üzleti céllal, romantikus pihenésre, baráti társasággal városlátogatásra, vagy családi nyaralásra indulok.
Számomra az utazásnak, mint élménynak, szerves része a megszervezése is, ezért ezt is élvezni akarom. Nyilván, akkor élvezek egy tevékenységet, ha az igényemnek megfelelően van lehetőségem van azt elvégezni. Ezért összegyűjtöttem a legfontosabb szempontokat, az utazásom megszervezéséhez:

 • A legnagyobb választékból válogassak,
 • Könnyedén össze tudjam hasonlítani a különböző foglalóportálok kínálatát,
 • Minden, számomra fontos szolgáltatást (szállás, repülőjegy, transzfer, fakultatív programok, biztosítás, stb.) egy helyen, összegyűjtve tudjak elérni,
 • Amennyiben foglalásom során kérdésem merül fel, akkor azonnal tudjak olyan személyhez fordulni, akitől valós segítséget, választ kapok,
 • Biztos lehessek abban, hogy a legjobb ár-érték arányú kínálatot kapom,
 • Garanciát kapjak,
 • Biztos lehessek abban, hogy lemondhatom a tervezett utazást, költségmentesen van rá lehetőségem.

Ugye nem túlzóak az elvárásaim, a pénzemért?!
Miért gondolkozom így?
Mert így gondolkozik egy Tudatos Utazó:

 • Szereti a legnagyobb kínálatból, a saját igényeinek legmegfelelőbb lehetőséget kiválasztani,
 • Kerüli a kockázatot,
 • Időt és pénzt akar kímélni az utazása szervezése során,
 • Fontosnak tartja, hogy valóban élmény legyen az utazás, akár azért utazik mert beteljesíti vágyait, akár azért mert üzleti célja van.

Nyilván a Te elvárásaid is hasonlóak saját utazásod szervezése során. Akkor Te is Tudatos Utazó vagy.
Van egy jó hírem a számodra.
Létezik olyan komplex online foglalóportál, amely megfelel az előzőekben leírt igényeknek. Sőt, még többet is ad!

Melyik ez a foglalóportál? Ismerd meg ezt a lehetőséget!

Azt ígértem, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtó foglalóportált adom a kezedbe, sőt még ennél is többet kapsz.
Mivel kapsz még többet, mint a legjobb utazási szolgáltatások egy helyen?
Mielőtt ezt elmondom, megosztok veled néhány értékes információt.
Amikor elutazol egy vidéki városba, vagy a Balatonhoz, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor külföldre utazol egy konferenciára, kiállításra, vagy tárgyalásra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor elutazol egy szomszédos országba egy sporteseményre, vagy fesztiválra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor a családdal, kedveseddel eltöltesz hosszabb-rövidebb időt valamelyik nyaralóhelyen, akkor a turizmusban veszel részt.
Tehát, amikor kimozdulsz, akkor a turizmusban veszel részt. Turista vagy belföldön, külföldön egyaránt, akár tárgyalsz, akár napozol és fagyit nyalsz!

Ha már úgyis részese vagy a turizmusnak, akkor tudj meg néhány érdekes információt a turizmusról, mint iparágról:
Mára mindenki számára köztudott tény, hogy:

 • A turizmus egy világméretű iparág
 • Egyike azon kevés iparágnak, ami folyamatosan bővül és rendszeresen túlszárnyalja a megelőző évek eredményeit
 • A turizmus méretét kiválóan szemlélteti az is, hogy a világ GDP-jének 9,5%-át teszi ki egyedül (tudtad, hogy a távközlés, az internet, és a mobilkommunikáció teljesítménye együttesen alig haladja meg a világ GDP-ének 2%-át?).
 • A folyamatos és rendületlen növekedés mellett persze a folyamatos változás is jellemzi ezt a világméretű iparágat is. A turizmus is folyamatos átalakulásban van, az utazók igényeihez alkalmazkodva fejlődik.
 • Ahogyan sok más területen, a turizmus is az internetnek és az információk szüntelen áramlásának köszönhetően is változik.
 • A töretlen lendület évtizedek óta tart, és a szakmai előrejelzések szerint a jövőben is jellemezni fogja a felfelé ívelés az ágazatot.
 • Az üzleti utak számának drasztikus növekedését a nemzetközi cégek terjedése és globális fejlődés egyaránt eredményezte.
 • A magán jellegű, pihenést megcélzó utazások száma pedig az egyre növekvő jövedelmeknek és az egyre kedvezőbb áraknak köszönhetően bővül.

Foglaljuk össze: utazz Te is Tudatosan, kedvezőbb árakon akár tárgyalni mész, konferenciára, vagy kikapcsolódni a családoddal, barátaiddal! Rád vár a Tudatos Utazó legjobb eszköze!

És most következzék, hogy mivel kapsz sokkal többet az általam is használt foglalóportól!

Ismerd meg, és legyen Tiéd a Tudatos Utazók eszköze!
Egy olyan létező és jól működő online eszközt kapsz a kezedbe, amelynek segítségével úgy válik lehetővé az utazásod, hogy közben időt és pénzt is teremt a vágyaid valóra váltásához.
De hogyan is?
Minden turizmussal kapcsolatos termék és szolgáltatás ára jelentős mennyiségű árrést/jutalékot tartalmaz, mint minden egyéb más termék és szolgáltatás is. A kérdés mindössze annyi, hogy ezt a jutalékot csak kifizetni akarod, vagy inkább felhasználod, és többet utazol? Erre eddig soha, sehol nem volt lehetőség!
Ezt a kérdést segítek könnyedén eldönteni.

Mit kapsz az általam ajánlott foglalóportáltól?
Míg a legtöbb online foglalóportál kifejezetten csak a szálláshelyekre specializálódott, addig az általam is használt foglalóportál minden utazással kapcsolatos szolgáltatásfoglalást lehetővé teszi kényelmesen, egyetlen felületen.
A legnagyobb választékú szálláshely kínálaton (az összes meghatározó online foglalóportál kínálata egy helyen) túl az alábbi lehetőségeket kapod:

 • Repülőjegyeket (több mint 900 légitársaság)
 • Transzfer foglalást
 • Fakultatív programokat
 • Biztosításokat
 • Autóbérlést (a meghatározó piaci szereplők kínálata egy helyen)
 • Aktuális online útikönyveket, leírásokat
 • Többféle fizetési lehetőséget
 • Akár 155% árgaranciát
 • 0-24 órás Hotline ügyfélszolgálatot a hét minden napján, 15 nyelven.

Együttműködő partnereink között olyan nagymúltú és megbízható cégek is megtalálhatóak, mint a Booking.com, az Agoda.com, a Hotels.de, a DieMobiliar, az ERV, a PayU és még sorolhatnám, akik garanciát jelentenek együttműködésükkel.
Ennek a foglaló portálnak a szakágazati minősítését az ETOA (European Tourism Association) garantálja.
Internetes eszközödön lesz a saját utazási irodád, a saját utazásaid szervezéséhez!
Most biztos úgy érzed, hogy ezt meg kell ismerned! Minden bizonnyal tudni akarod, hogy mikor és hogyan lépheted végre át az „idő-pénz” korlátot! Az is lehet, hogy már látod, hogy a Te kiemelkedő jutalékod is benne van ebben a rendszerben! Meg kell ismerned a Tudatos Utazók eszközét!

Most lépj kapcsolatba velem, és tudj meg minden részletet!

Ismerd meg és legyen már most a Tiéd a jövő online foglalóportálja, és használd fel az utazóiközösség által elérhető előnyöket!