Tudatos Utazó

Tudatos Utazó

UTAZNI JÓ!

Be akarom járni a nagyvilágot!
Fel akarom fedezni a világ legszebb, legtitkosabb tájait!
Meg akarom mutatni gyermekeimnek a világ minden izgalmas szegletét!
Érezni akarom az óceán sós levegőjét, a perzselő napsütésben, a forró tengerparti homokon!
Meg akarom látogatni külföldön élő rokonaimat, barátaimat!
A legromantikusabb nyaralóhelyeken akarok Kedvesemmel kikapcsolódni!
Érezni akarom a pezsgő hangulatot a világ legnagyobb stadionjaiban!
Ott akarok lenni, amikor kedvenc külföldi zenekarom, akár 50000 ember előtt játszik a híres tengerentúli stadionok egyikében!
Nem akarok lemaradni a szakmám számára legfontosabb nemzetközi kiállításokról, konferenciákról!
Ott akarok lenni!

Ugye benned is fogalmazódnak ezek a vágyak, újra és újra?

Ezért utazol Te is, Én is, Mindenki.

Vágyainknak csak képzeletünk, utazásunknak csak az „idő-pénz” korlát szab határt.
Most képzeld el hova akarsz utazni, és indulj el! Utazz! Váltsd valóra vágyaid!
És hogyan lépd át az „idő-pénz” korlátot?
A válasz, és csak egy karnyújtásnyira van Tőled. Nyilván, most fel teszed a kérdést:
„Mit kell tennem, hogy sokszor, és elérhető áron utazzak?”

Valahol a távoli keleten I. rész

Egy kedves barátunk nemrég Ázsia dél-keleti részén járt, ahonnan egy tartalmas beszámolóval is jelentkezett. A kedvcsinálónak is kiváló írást két részben tesszük közzé.

 

A gép hasára szerelt kamerák pálmaerdők végtelenét közvetítették a monitoromra, és a hosszú út után megkönnyebbülve sóhajtottam: „megérkeztem”!

Az igen drága reptéri gyorsvasút, a Klia express 24 perc alatt repített be a főváros szívébe, és az ablakából a kíváncsi szemek máris láthatták a híres Petronas ikertornyokat, vagy a tőle nem túl messze található Menara Kuala Lumpur kilátó jellegzetes tornyát. A város a modern technika, az egzotikum, és a harmadik világ szoros keveréke. Nagyszerű kezdése volt kalandozásomnak. Étkezésnél kanalat villát adnak, és mikor kést kértem, a szakács maga hozott egy kisebb fajta tőrt, csodálkozva vajon mit is akarhatok… Hajnalban 4.30-kor a belváros közvetlen közelében a színváltós led világítással, és külön hang- és fénytechnikával felszerelt minaretből rázendít a müezzin, igaz az imahelytől két sarokra az éjszakai pillangók még aktívan kiabálják, hogy „hi dear!”

A város nem aprólékos, de mégis eléggé átható megismerését követően a következő gépem már Thaiföldön tett le, ahol egy igen kényelmes taxival, és egy jó kedélyű taxissal indultunk a szállásom felé, és bár tudtam a trükkről, hagytam, hogy letegyen egy helyi utazási irodánál. Egy igazi thai szépségű hölgy jött elém, és egész jó angolsággal beinvitált. Kávé, ásványvíz, ki vagyok, honnan jöttem, mit tervezek. Olyan bájosan ejtette az angol szavakat, hogy öröm volt beszélgetni vele. Végül az üzletre tértünk, de nem adtam át a kezdeményezést. Mondtam neki, mennyire örülök, hogy „véletlenül” itt találkoztunk, hiszen az elefántozást nagyon szeretném a programjaim közé iktatni. Az áraknak még itthon utána néztem, így tudtam, mi az az összeg, amiért megállapodhatunk. Megdöbbentem, mert az ismert árak alatt kaptam ajánlatot, és még őserdei rafting, dzsungeltúra, és majmozás is a kínálat része volt. Természetesen megállapodtunk. Összetett kezekkel köszönte meg, ami olyan volt, mint egy bájos lehelet finom porcelánfestmény jelenete. Ettől elérzékenyültem, elolvadtam, és pocsolyaként szétterültem a padlón, de a taxis „mentorom” összekanalazott, és meg sem álltunk a szállásig.

Az első nap hihetetlen utazással indult a teherautószerű helyi buszon a partra, majd komoly leégés még az árnyékban, miközben a fejem alá rakott telefonomból szólt a zene. Éppen Engelbert Humperdinck előadásában szólt a Quando quando quando sláger, amikor arra ébredtem, mintha megérintettek volna. Tényleg megérintettek, de először a mellém települt olasz párra lettem figyelmes, akik élvezettel hallgatták a régi slágert. A megérintőm egy 40-es thai hölgy volt, kis hűtőtáskával. Mosolyogva ránéztem. A táskából kettévágott Aloe Vera leveleket vett elő. Egy fésűvel végig szántott rajtuk, és a homlokomhoz nyomta. Csodálatos hűvösek voltak! Jajj, itt minden ennyire kellemes? Ez után mutatta, hogy az egész testem bekeni. „Nem, nem, köszönöm” intettem neki. Imádkozósan összetette a kezeit, és kétségbeesett arcot vágott, majd a kezem a fejemhez emelte. A homlokomon érzéketlenné vált a bőr. „Te jó ég, szénné égtem” -futott át a gondolataimon. Vettem tőle egy rakat levelet, és elmenekültem a szobám mélyére.

Az elefántozásra utazva egy kicsit elszomorított, hogy Thaiföld már nem az a vad, és áthatolhatatlan dzsungelekkel teli ország, mint amilyennek elképzeltem. A dzsungelek nagy része telepített olajpálma, vagy gumifa, viszont az egyik folyóvölgyben, amit még természetes dzsungel vett körül, álmélkodva fedeztem fel egy vadon élő elefántot, amint épp a folyóban gázolt.

Másfél órás buszozás után érkeztünk egy erdei farmra, ahonnan terepjárókkal mentünk kis csoportokban az elefántokhoz. Itt erkélyes épületről egyenesen az elefántokra lehetett átszállni, akik szépen sorban érkeztek erre a pontra, a nyakukban ülő irányítóikkal. Érdekes, de rövid élmény volt. Az elefántokkal elmentünk egy nem túl távoli erdei tóhoz, amelybe kis vízesésen keresztül érkezett az utánpótlás, aztán fényképek készültek, és irány vissza. Ezt követően máris vittek tovább a rafting kiinduló pontjára. Gumicsónakba szálltunk, és uzsgyi lefelé. Az erdőből madarak, majmok lestek minket. A végállomáson nagyszerű és bőséges étellel vártak, ahol kellemesen elüldögéltem, amíg a többiek lesiklottak a kötélpályán. Nekem ez a súlyom miatt nem adatott meg, a felső súlyhatár ugyanis 90 kg volt. A folytatásban a majmozás következett, amire nagyon vártam, azonban csalódnom kellett. A majmokat diszkréten „berendezték” egy barlangba, ahová csak belépő vásárlást követően léphetett be a kíváncsiskodó. Én nem voltam az, hiszen egy „szobában” fogságban ülő majmokat simogatni itthon is tudok. Helyette a környék banánfás, dzsungeles környezetében bóklásztam egyet. A kirándulás végén még egy 20 perces dzsungellátogatást iktattak be. Egy patak kisebb vízesésekkel ereszkedett le az őserdő mélyén, ahol a völgyben kiépített ösvényen járkálhattunk. A vállalkozóbb kedvűek a helyenként kisebb tóvá duzzadó vízben fürödhettek is. Külön örömömre szolgált, hogy éppen egy fiatal hölgyekből álló csoport tette ezt, miközben bőszen szelfizték magukat az egzotikus környezetben.

E nap estélyén két csinos amerikai szobatársnőmmel iszogatva és beszélgetve töltöttük az időt, miközben odakinn eleredt, és vad zuhatagként ömleni kezdett a trópusi eső.

A másnapi mangrove mocsaras, James Bond sziklás, cölöpfalu látogatós kirándulás a borongós, ám igen meleg idő ellenére is felejthetetlen élmény maradt. A sziklát egy régi barátném fotóján láttam először, és már akkor tudtam, hogy mindenképp megnézem, ha eljutok oda. Kissé sajnáltam, hogy a nagyszerű környezet is már egy bazárokkal teletűzdelt turista központtá alakult. Hiába, így járnak a celeb kövek. Remélem, még sokáig fogja ez a fantasztikus képződmény az egyre vékonyabb lábán állva fogadni az érdeklődőket!

Folytatása következik.

Most meginvitállak életed talán legizgalmasabb utazására.
Kezdjük el megvalósítani a vágyad!
Készen állsz? Induljunk!
Gondolj egy úticélra, ahova régóta vágysz!

Mi történik, ha eltervezted, hogy utazni fogsz?

Egyik lehetőség, hogy megnézed mit kínálnak az utazásiirodák, és befizetsz egy szervezett útra, annak előnyeivel, hátrányaival, és vélt-valós kockázatával. Igényeidet a csomagban kínált szolgáltatásokhoz igazítva.
Másik lehetőség, hogy önállóan megkeresed az interneten azokat a foglalóportálokat, ahol külön-külön megrendelheted a számodra megfelelő szállást, repülőjegyet, programokat, biztosítást, transzfert, stb. Több oldalt felkeresve, árakat összeírogatva, jellemzően több órás/napos keresgéléssel, és számtalan weboldal felkeresésével, a Te igényeidhez közelálló utazást szervezel magadnak. Majd, mikor megérkezel egy távoli országba, akkor bízol a nyelvtudásodban, s a helyszínen magad intézed ha gond van valamelyik szolgáltatással. Az adott helyen bérelsz autót, keresel programokat, kérdezősködsz a legkedvezőbb helyi közlekedési lehetőségekről, helyi taxistól várod a legjobb éttermek címeit, stb. De mindent magadra utalva, magadnak intézel, segítséget csak magadtól várhatsz problémád esetén.
Én most ennél is jobbat, többet ajánlok Neked.
Én is magamnak szervezem az utazásaimat, mindegy hogy üzleti céllal, romantikus pihenésre, baráti társasággal városlátogatásra, vagy családi nyaralásra indulok.
Számomra az utazásnak, mint élménynak, szerves része a megszervezése is, ezért ezt is élvezni akarom. Nyilván, akkor élvezek egy tevékenységet, ha az igényemnek megfelelően van lehetőségem van azt elvégezni. Ezért összegyűjtöttem a legfontosabb szempontokat, az utazásom megszervezéséhez:

 • A legnagyobb választékból válogassak,
 • Könnyedén össze tudjam hasonlítani a különböző foglalóportálok kínálatát,
 • Minden, számomra fontos szolgáltatást (szállás, repülőjegy, transzfer, fakultatív programok, biztosítás, stb.) egy helyen, összegyűjtve tudjak elérni,
 • Amennyiben foglalásom során kérdésem merül fel, akkor azonnal tudjak olyan személyhez fordulni, akitől valós segítséget, választ kapok,
 • Biztos lehessek abban, hogy a legjobb ár-érték arányú kínálatot kapom,
 • Garanciát kapjak,
 • Biztos lehessek abban, hogy lemondhatom a tervezett utazást, költségmentesen van rá lehetőségem.

Ugye nem túlzóak az elvárásaim, a pénzemért?!
Miért gondolkozom így?
Mert így gondolkozik egy Tudatos Utazó:

 • Szereti a legnagyobb kínálatból, a saját igényeinek legmegfelelőbb lehetőséget kiválasztani,
 • Kerüli a kockázatot,
 • Időt és pénzt akar kímélni az utazása szervezése során,
 • Fontosnak tartja, hogy valóban élmény legyen az utazás, akár azért utazik mert beteljesíti vágyait, akár azért mert üzleti célja van.

Nyilván a Te elvárásaid is hasonlóak saját utazásod szervezése során. Akkor Te is Tudatos Utazó vagy.
Van egy jó hírem a számodra.
Létezik olyan komplex online foglalóportál, amely megfelel az előzőekben leírt igényeknek. Sőt, még többet is ad!

Melyik ez a foglalóportál? Ismerd meg ezt a lehetőséget!

Azt ígértem, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtó foglalóportált adom a kezedbe, sőt még ennél is többet kapsz.
Mivel kapsz még többet, mint a legjobb utazási szolgáltatások egy helyen?
Mielőtt ezt elmondom, megosztok veled néhány értékes információt.
Amikor elutazol egy vidéki városba, vagy a Balatonhoz, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor külföldre utazol egy konferenciára, kiállításra, vagy tárgyalásra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor elutazol egy szomszédos országba egy sporteseményre, vagy fesztiválra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor a családdal, kedveseddel eltöltesz hosszabb-rövidebb időt valamelyik nyaralóhelyen, akkor a turizmusban veszel részt.
Tehát, amikor kimozdulsz, akkor a turizmusban veszel részt. Turista vagy belföldön, külföldön egyaránt, akár tárgyalsz, akár napozol és fagyit nyalsz!

Ha már úgyis részese vagy a turizmusnak, akkor tudj meg néhány érdekes információt a turizmusról, mint iparágról:
Mára mindenki számára köztudott tény, hogy:

 • A turizmus egy világméretű iparág
 • Egyike azon kevés iparágnak, ami folyamatosan bővül és rendszeresen túlszárnyalja a megelőző évek eredményeit
 • A turizmus méretét kiválóan szemlélteti az is, hogy a világ GDP-jének 9,5%-át teszi ki egyedül (tudtad, hogy a távközlés, az internet, és a mobilkommunikáció teljesítménye együttesen alig haladja meg a világ GDP-ének 2%-át?).
 • A folyamatos és rendületlen növekedés mellett persze a folyamatos változás is jellemzi ezt a világméretű iparágat is. A turizmus is folyamatos átalakulásban van, az utazók igényeihez alkalmazkodva fejlődik.
 • Ahogyan sok más területen, a turizmus is az internetnek és az információk szüntelen áramlásának köszönhetően is változik.
 • A töretlen lendület évtizedek óta tart, és a szakmai előrejelzések szerint a jövőben is jellemezni fogja a felfelé ívelés az ágazatot.
 • Az üzleti utak számának drasztikus növekedését a nemzetközi cégek terjedése és globális fejlődés egyaránt eredményezte.
 • A magán jellegű, pihenést megcélzó utazások száma pedig az egyre növekvő jövedelmeknek és az egyre kedvezőbb áraknak köszönhetően bővül.

Foglaljuk össze: utazz Te is Tudatosan, kedvezőbb árakon akár tárgyalni mész, konferenciára, vagy kikapcsolódni a családoddal, barátaiddal! Rád vár a Tudatos Utazó legjobb eszköze!

És most következzék, hogy mivel kapsz sokkal többet az általam is használt foglalóportól!

Ismerd meg, és legyen Tiéd a Tudatos Utazók eszköze!
Egy olyan létező és jól működő online eszközt kapsz a kezedbe, amelynek segítségével úgy válik lehetővé az utazásod, hogy közben időt és pénzt is teremt a vágyaid valóra váltásához.
De hogyan is?
Minden turizmussal kapcsolatos termék és szolgáltatás ára jelentős mennyiségű árrést/jutalékot tartalmaz, mint minden egyéb más termék és szolgáltatás is. A kérdés mindössze annyi, hogy ezt a jutalékot csak kifizetni akarod, vagy inkább felhasználod, és többet utazol? Erre eddig soha, sehol nem volt lehetőség!
Ezt a kérdést segítek könnyedén eldönteni.

Mit kapsz az általam ajánlott foglalóportáltól?
Míg a legtöbb online foglalóportál kifejezetten csak a szálláshelyekre specializálódott, addig az általam is használt foglalóportál minden utazással kapcsolatos szolgáltatásfoglalást lehetővé teszi kényelmesen, egyetlen felületen.
A legnagyobb választékú szálláshely kínálaton (az összes meghatározó online foglalóportál kínálata egy helyen) túl az alábbi lehetőségeket kapod:

 • Repülőjegyeket (több mint 900 légitársaság)
 • Transzfer foglalást
 • Fakultatív programokat
 • Biztosításokat
 • Autóbérlést (a meghatározó piaci szereplők kínálata egy helyen)
 • Aktuális online útikönyveket, leírásokat
 • Többféle fizetési lehetőséget
 • Akár 155% árgaranciát
 • 0-24 órás Hotline ügyfélszolgálatot a hét minden napján, 15 nyelven.

Együttműködő partnereink között olyan nagymúltú és megbízható cégek is megtalálhatóak, mint a Booking.com, az Agoda.com, a Hotels.de, a DieMobiliar, az ERV, a PayU és még sorolhatnám, akik garanciát jelentenek együttműködésükkel.
Ennek a foglaló portálnak a szakágazati minősítését az ETOA (European Tourism Association) garantálja.
Internetes eszközödön lesz a saját utazási irodád, a saját utazásaid szervezéséhez!
Most biztos úgy érzed, hogy ezt meg kell ismerned! Minden bizonnyal tudni akarod, hogy mikor és hogyan lépheted végre át az „idő-pénz” korlátot! Az is lehet, hogy már látod, hogy a Te kiemelkedő jutalékod is benne van ebben a rendszerben! Meg kell ismerned a Tudatos Utazók eszközét!

Most lépj kapcsolatba velem, és tudj meg minden részletet!

Ismerd meg és legyen már most a Tiéd a jövő online foglalóportálja, és használd fel az utazóiközösség által elérhető előnyöket!