Tudatos Utazó

Tudatos Utazó

UTAZNI JÓ!

Be akarom járni a nagyvilágot!
Fel akarom fedezni a világ legszebb, legtitkosabb tájait!
Meg akarom mutatni gyermekeimnek a világ minden izgalmas szegletét!
Érezni akarom az óceán sós levegőjét, a perzselő napsütésben, a forró tengerparti homokon!
Meg akarom látogatni külföldön élő rokonaimat, barátaimat!
A legromantikusabb nyaralóhelyeken akarok Kedvesemmel kikapcsolódni!
Érezni akarom a pezsgő hangulatot a világ legnagyobb stadionjaiban!
Ott akarok lenni, amikor kedvenc külföldi zenekarom, akár 50000 ember előtt játszik a híres tengerentúli stadionok egyikében!
Nem akarok lemaradni a szakmám számára legfontosabb nemzetközi kiállításokról, konferenciákról!
Ott akarok lenni!

Ugye benned is fogalmazódnak ezek a vágyak, újra és újra?

Ezért utazol Te is, Én is, Mindenki.

Vágyainknak csak képzeletünk, utazásunknak csak az „idő-pénz” korlát szab határt.
Most képzeld el hova akarsz utazni, és indulj el! Utazz! Váltsd valóra vágyaid!
És hogyan lépd át az „idő-pénz” korlátot?
A válasz, és csak egy karnyújtásnyira van Tőled. Nyilván, most fel teszed a kérdést:
„Mit kell tennem, hogy sokszor, és elérhető áron utazzak?”

Valahol a távoli keleten II. rész

Egy kedves barátunk nemrég Ázsia dél-keleti részén járt, ahonnan egy tartalmas beszámolóval is jelentkezett. A kedvcsinálónak is kiváló írás második részét olvashatjátok.

Szingapúr a meglepetés város. Igaz, a szállás az utazásom leggyengébb színvonalú menedéke volt, de a városban tartózkodásom során ez tizedrendűnek számított, hiszen csak ágyrajáró voltam. Két nap állt rendelkezésemre, hogy felfedezzem, hol lakozik az ugrásra mindig kész oroszlán. Talán a hihetetlen magas és fantáziadúsan megépített belvárosi épületek közt? Vagy a szinte tökéletes, és igen kedvező árfekvésű tömegközlekedésben? Esetleg a mindig tiszta utcákon, parkokban? A munkások erejében, akik egész nap, egész éjjel dolgoztak? Két milliomos idősödő angol hölgy alkalmi beszélgetőtársaként ügyesen fellopództam a Marina Bay Sands hotel végtelenített panoráma medencéjéhez, hogy a városra kinézve megleljem, miképp történhetett ez a hihetetlen fejlődés, de innen sem sikerült kifürkésznem a titkot. Végül Sentosa szigetén, a szigetváros üdülő – szórakozó szigetén ébredtem rá, mi is lehet a titka annak, hogy 1965. óta az akkor még cölöpházak, ócska kikötők jellemezte épp függetlenné vált városállam mára Los Angelest meghaladó színvonalú várossá fejlesztette magát. Itt találtam rá ugyanis egy régmúlt képeit is tartalmazó tájékoztató táblára, ami megmutatta, hogy a kikötő 1975. óta, amikor még Piszkos Fred késes kocsmáit eszünkbe juttató olajos dohos koszfészek volt, mára a legmodernebb technikával rendelkező, óriási forgalmat bonyolító logisztikai csodává vált. Azt később tudtam meg, hogy ugyan a kikötő valószínűleg jó bevételt jelent a városállamnak, de a korrupció teljes letörése az egyik legfőbb fegyvertény a dinamikus fejlődésben.

Szingapúrról még egy fontosat: ha egy ember lelkesen ajánlkozik, hogy elkíséri oda, ahová tart, számítson rá, hogy komoly pénzzel akarja levenni, ezért kellő határozottsággal nyugodtan küldjük el az illetőt.

Indonézia Jakartával kezdődött számomra. Épülő, nyüzsgő város, milliárdnyi motorossal, és félmilliárdnyi autóssal. A kavalkádban időnként előbukkan valaki egy síppal, fütyül, integet, kihoz a forgalomba egy-két autót, kap érte valamit, és megy az őrület tovább. A levegő csak plusz oxigénmaszkkal élvezhető. Az emberek figyelmesek, folyton taxit, vagy magukat ajánlják, mint alkalmi szállítmányozót. Az éppen beszélő kisgyerek is kiválóan beszél angolul, igaz csak három szót: hi mister money, money, money! Azonnal, mi több, rögtön észreveszik a fehér embert, és rögzülhetett bennük, hogy minden ide érkező fehér turista milliomos. Nincs menekvés buszon, utcán. Folyton tukmálnak, árulnak, vagy lehangolt gitárjuk kíséretével énekelnek, csak hogy sok - sok money jusson hozzájuk. Harmadik világ. Szemét, rossz levegő, egyszerűség még a jobb szállodákban is. Bali-n némi ellensúlyt képeznek a csodálatos faragványok, az ősi kultúra megmaradt emlékei, és a többnyire természetes őserdő, de a partok nagy része – különösen a főváros Denpasar környezetében – olyan szinten szemetes, hogy a fürdőző lábára még a vízben is rácsavarodik a műanyag zacskó, vagy a kekszes papír. A hihetetlen címletek miatt fejszámoló művésznek kell lennie valakinek, hogy nyomon tudja követni a kiadásait, az ételek semmilyen különlegességet nem rejtenek, ráadásul valami oknál fogva a gyümölcsök is savanykás, fanyar ízűek. A szigetek túl vannak szaporodva, még a Bali közepét uraló őserdőben is lépten – nyomon emberek bóklásznak. A térségbe utazóknak inkább azt ajánlanám, hogy Indonéziát úgy, ahogy van, nyugodtan hagyják ki.

Számomra megváltás volt, amikor a gépem végre elemelkedett Denpasar nemzetközi repülőteréről, pedig mindössze 6 napot töltöttem itt.

Utolsó igazán fenséges élményem Malajzia keleti partján várt rám. A keleti part mentén számos szigetet találhatunk, amelyek mesés tengerpartokkal, nagyszerű őserdőkkel, csodálatos hegyekkel, és elképesztő szépségű természettel ajándékozzák meg az ide látogatót. Itt van rá lehetőség, hogy kilométeres tengerparton egyedül bóklásszunk, hogy a vadonban élő majmok ott ugráljanak körülöttünk az erdei ösvények mentén, hogy a kristálytiszta, hűs és kellemes hegyi zuhatagokban felfrissüljünk, és mártózzunk a végtelen óceán mesés korallokkal, halakkal, kagylókkal, teknősökkel teli vizében. A szállások egyszerű fabungalók, az árak egy kissé kiemeltek, de néhány nap eltöltése örök emlékül szolgál mindenkinek, aki bevállal egy minimum másfél órás hullámlovaglós hajózást a szigetek valamelyikére. Itt még megtapasztalhatjuk, milyenek lehettek Robinson Crusoe mindennapjai, és élvezhetjük a természet csodáját olyannak, amilyennek megteremtetett.

Most meginvitállak életed talán legizgalmasabb utazására.
Kezdjük el megvalósítani a vágyad!
Készen állsz? Induljunk!
Gondolj egy úticélra, ahova régóta vágysz!

Mi történik, ha eltervezted, hogy utazni fogsz?

Egyik lehetőség, hogy megnézed mit kínálnak az utazásiirodák, és befizetsz egy szervezett útra, annak előnyeivel, hátrányaival, és vélt-valós kockázatával. Igényeidet a csomagban kínált szolgáltatásokhoz igazítva.
Másik lehetőség, hogy önállóan megkeresed az interneten azokat a foglalóportálokat, ahol külön-külön megrendelheted a számodra megfelelő szállást, repülőjegyet, programokat, biztosítást, transzfert, stb. Több oldalt felkeresve, árakat összeírogatva, jellemzően több órás/napos keresgéléssel, és számtalan weboldal felkeresésével, a Te igényeidhez közelálló utazást szervezel magadnak. Majd, mikor megérkezel egy távoli országba, akkor bízol a nyelvtudásodban, s a helyszínen magad intézed ha gond van valamelyik szolgáltatással. Az adott helyen bérelsz autót, keresel programokat, kérdezősködsz a legkedvezőbb helyi közlekedési lehetőségekről, helyi taxistól várod a legjobb éttermek címeit, stb. De mindent magadra utalva, magadnak intézel, segítséget csak magadtól várhatsz problémád esetén.
Én most ennél is jobbat, többet ajánlok Neked.
Én is magamnak szervezem az utazásaimat, mindegy hogy üzleti céllal, romantikus pihenésre, baráti társasággal városlátogatásra, vagy családi nyaralásra indulok.
Számomra az utazásnak, mint élménynak, szerves része a megszervezése is, ezért ezt is élvezni akarom. Nyilván, akkor élvezek egy tevékenységet, ha az igényemnek megfelelően van lehetőségem van azt elvégezni. Ezért összegyűjtöttem a legfontosabb szempontokat, az utazásom megszervezéséhez:

 • A legnagyobb választékból válogassak,
 • Könnyedén össze tudjam hasonlítani a különböző foglalóportálok kínálatát,
 • Minden, számomra fontos szolgáltatást (szállás, repülőjegy, transzfer, fakultatív programok, biztosítás, stb.) egy helyen, összegyűjtve tudjak elérni,
 • Amennyiben foglalásom során kérdésem merül fel, akkor azonnal tudjak olyan személyhez fordulni, akitől valós segítséget, választ kapok,
 • Biztos lehessek abban, hogy a legjobb ár-érték arányú kínálatot kapom,
 • Garanciát kapjak,
 • Biztos lehessek abban, hogy lemondhatom a tervezett utazást, költségmentesen van rá lehetőségem.

Ugye nem túlzóak az elvárásaim, a pénzemért?!
Miért gondolkozom így?
Mert így gondolkozik egy Tudatos Utazó:

 • Szereti a legnagyobb kínálatból, a saját igényeinek legmegfelelőbb lehetőséget kiválasztani,
 • Kerüli a kockázatot,
 • Időt és pénzt akar kímélni az utazása szervezése során,
 • Fontosnak tartja, hogy valóban élmény legyen az utazás, akár azért utazik mert beteljesíti vágyait, akár azért mert üzleti célja van.

Nyilván a Te elvárásaid is hasonlóak saját utazásod szervezése során. Akkor Te is Tudatos Utazó vagy.
Van egy jó hírem a számodra.
Létezik olyan komplex online foglalóportál, amely megfelel az előzőekben leírt igényeknek. Sőt, még többet is ad!

Melyik ez a foglalóportál? Ismerd meg ezt a lehetőséget!

Azt ígértem, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtó foglalóportált adom a kezedbe, sőt még ennél is többet kapsz.
Mivel kapsz még többet, mint a legjobb utazási szolgáltatások egy helyen?
Mielőtt ezt elmondom, megosztok veled néhány értékes információt.
Amikor elutazol egy vidéki városba, vagy a Balatonhoz, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor külföldre utazol egy konferenciára, kiállításra, vagy tárgyalásra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor elutazol egy szomszédos országba egy sporteseményre, vagy fesztiválra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor a családdal, kedveseddel eltöltesz hosszabb-rövidebb időt valamelyik nyaralóhelyen, akkor a turizmusban veszel részt.
Tehát, amikor kimozdulsz, akkor a turizmusban veszel részt. Turista vagy belföldön, külföldön egyaránt, akár tárgyalsz, akár napozol és fagyit nyalsz!

Ha már úgyis részese vagy a turizmusnak, akkor tudj meg néhány érdekes információt a turizmusról, mint iparágról:
Mára mindenki számára köztudott tény, hogy:

 • A turizmus egy világméretű iparág
 • Egyike azon kevés iparágnak, ami folyamatosan bővül és rendszeresen túlszárnyalja a megelőző évek eredményeit
 • A turizmus méretét kiválóan szemlélteti az is, hogy a világ GDP-jének 9,5%-át teszi ki egyedül (tudtad, hogy a távközlés, az internet, és a mobilkommunikáció teljesítménye együttesen alig haladja meg a világ GDP-ének 2%-át?).
 • A folyamatos és rendületlen növekedés mellett persze a folyamatos változás is jellemzi ezt a világméretű iparágat is. A turizmus is folyamatos átalakulásban van, az utazók igényeihez alkalmazkodva fejlődik.
 • Ahogyan sok más területen, a turizmus is az internetnek és az információk szüntelen áramlásának köszönhetően is változik.
 • A töretlen lendület évtizedek óta tart, és a szakmai előrejelzések szerint a jövőben is jellemezni fogja a felfelé ívelés az ágazatot.
 • Az üzleti utak számának drasztikus növekedését a nemzetközi cégek terjedése és globális fejlődés egyaránt eredményezte.
 • A magán jellegű, pihenést megcélzó utazások száma pedig az egyre növekvő jövedelmeknek és az egyre kedvezőbb áraknak köszönhetően bővül.

Foglaljuk össze: utazz Te is Tudatosan, kedvezőbb árakon akár tárgyalni mész, konferenciára, vagy kikapcsolódni a családoddal, barátaiddal! Rád vár a Tudatos Utazó legjobb eszköze!

És most következzék, hogy mivel kapsz sokkal többet az általam is használt foglalóportól!

Ismerd meg, és legyen Tiéd a Tudatos Utazók eszköze!
Egy olyan létező és jól működő online eszközt kapsz a kezedbe, amelynek segítségével úgy válik lehetővé az utazásod, hogy közben időt és pénzt is teremt a vágyaid valóra váltásához.
De hogyan is?
Minden turizmussal kapcsolatos termék és szolgáltatás ára jelentős mennyiségű árrést/jutalékot tartalmaz, mint minden egyéb más termék és szolgáltatás is. A kérdés mindössze annyi, hogy ezt a jutalékot csak kifizetni akarod, vagy inkább felhasználod, és többet utazol? Erre eddig soha, sehol nem volt lehetőség!
Ezt a kérdést segítek könnyedén eldönteni.

Mit kapsz az általam ajánlott foglalóportáltól?
Míg a legtöbb online foglalóportál kifejezetten csak a szálláshelyekre specializálódott, addig az általam is használt foglalóportál minden utazással kapcsolatos szolgáltatásfoglalást lehetővé teszi kényelmesen, egyetlen felületen.
A legnagyobb választékú szálláshely kínálaton (az összes meghatározó online foglalóportál kínálata egy helyen) túl az alábbi lehetőségeket kapod:

 • Repülőjegyeket (több mint 900 légitársaság)
 • Transzfer foglalást
 • Fakultatív programokat
 • Biztosításokat
 • Autóbérlést (a meghatározó piaci szereplők kínálata egy helyen)
 • Aktuális online útikönyveket, leírásokat
 • Többféle fizetési lehetőséget
 • Akár 155% árgaranciát
 • 0-24 órás Hotline ügyfélszolgálatot a hét minden napján, 15 nyelven.

Együttműködő partnereink között olyan nagymúltú és megbízható cégek is megtalálhatóak, mint a Booking.com, az Agoda.com, a Hotels.de, a DieMobiliar, az ERV, a PayU és még sorolhatnám, akik garanciát jelentenek együttműködésükkel.
Ennek a foglaló portálnak a szakágazati minősítését az ETOA (European Tourism Association) garantálja.
Internetes eszközödön lesz a saját utazási irodád, a saját utazásaid szervezéséhez!
Most biztos úgy érzed, hogy ezt meg kell ismerned! Minden bizonnyal tudni akarod, hogy mikor és hogyan lépheted végre át az „idő-pénz” korlátot! Az is lehet, hogy már látod, hogy a Te kiemelkedő jutalékod is benne van ebben a rendszerben! Meg kell ismerned a Tudatos Utazók eszközét!

Most lépj kapcsolatba velem, és tudj meg minden részletet!

Ismerd meg és legyen már most a Tiéd a jövő online foglalóportálja, és használd fel az utazóiközösség által elérhető előnyöket!