Tudatos Utazó

Tudatos Utazó

UTAZNI JÓ!

Be akarom járni a nagyvilágot!
Fel akarom fedezni a világ legszebb, legtitkosabb tájait!
Meg akarom mutatni gyermekeimnek a világ minden izgalmas szegletét!
Érezni akarom az óceán sós levegőjét, a perzselő napsütésben, a forró tengerparti homokon!
Meg akarom látogatni külföldön élő rokonaimat, barátaimat!
A legromantikusabb nyaralóhelyeken akarok Kedvesemmel kikapcsolódni!
Érezni akarom a pezsgő hangulatot a világ legnagyobb stadionjaiban!
Ott akarok lenni, amikor kedvenc külföldi zenekarom, akár 50000 ember előtt játszik a híres tengerentúli stadionok egyikében!
Nem akarok lemaradni a szakmám számára legfontosabb nemzetközi kiállításokról, konferenciákról!
Ott akarok lenni!

Ugye benned is fogalmazódnak ezek a vágyak, újra és újra?

Ezért utazol Te is, Én is, Mindenki.

Vágyainknak csak képzeletünk, utazásunknak csak az „idő-pénz” korlát szab határt.
Most képzeld el hova akarsz utazni, és indulj el! Utazz! Váltsd valóra vágyaid!
És hogyan lépd át az „idő-pénz” korlátot?
A válasz, és csak egy karnyújtásnyira van Tőled. Nyilván, most fel teszed a kérdést:
„Mit kell tennem, hogy sokszor, és elérhető áron utazzak?”

Korábbi bejegyzések

Utazás- és évtervezést 2020

utazás, tervezés, évtervezés, 2020, naptár, hosszú hétvége, hosszú hétvégék, kirándulás, cél, célok, lehetőségek

Elolvasom...

Helló Nagyvilág!

Elolvasom...

Ötletek az augusztus 20-i hétvégére

Idén augusztus 20. keddre esik, ezért egy négy napos hosszú hétvége kerekedik belőle. Szerencsére az időjárás is kifogástalannak ígérkezik, így bátran tervezhetsz szabadtéri programokat is. Ha még nem tudod, hogy mivel töltsd az idődet, most adunk néhány tippet.

Elolvasom...

Ki gondol ilyenkor a síelésre? És ki síel ilyenkor?

Nyáron síelni? Dermesztő ötletnek tűnhet, de van, aki ilyenkor sem tud lemondani kedvenc téli elfoglaltságáról. Most megmutatjuk, hogy hová kell elutaznod akkor, ha a nyár kellős közepén támad kedved a síeléshez.

Elolvasom...

Könyvek a strandra

Olvasni mindenhol jó, de talán a vízparton az egyik legmegnyugtatóbb. E heti bejegyzésünkben öt olyan könyvet ajánlunk az idei nyárra, amit garantáltan nem fogsz tudni letenni. A könnyed olvasmányoktól egészen a komolyabb alkotásokig igyekeztünk válogatni. Jó olvasást!

Elolvasom...

Hány táskával utaznak a nők egy hétvégére? És a férfiak?

Az utazás mindig jár némi előkészülettel, és sokaknak ez akár hosszú időt is igénybe vehet. Most bepillantunk egy női és egy férfi táska mélyére, hogy ki milyen felszereltséggel vág neki egy hétvégének.

Elolvasom...

Te kinek a véleményére hallgatsz, amikor szállást foglalsz?

Mindannyiunk számára fontos mások véleménye, főleg akkor, ha szállásfoglalásról van szó. Sokan a barátok, ismerősök ajánlásait fogadják a legszívese, mások pedig a szállások értékeléseiben bíznak a legjobban. Egy azonban biztos, mindenképp érdemes meghallgatni mások véleményét.

Elolvasom...

Hazai nyári táborok iskolás gyerekek részére

A nyári szünet beköszöntével sok szülő küldi táborba gyermekét. A klasszikus nyári táborok mellett ma már szép számmal lehet válogatni a tematikus táborok közül is, ahol a gyerek érdeklődési körének legmegfelelőbb elfoglaltságok várják. Most a legizgalmasabbakból szemezgetünk.

Elolvasom...

Utazás ballagási ajándékba

Az ajándékvásárlás nem mindig egyszerű, de ballagásra, vagy a sikeres érettségire van egy remek ötletünk. Ajándékozz utazást, amely felejthetetlen élmény lesz a nyár során. Összeszedtünk néhány lehetőséget, amelynek biztos minden fiatal örül.

Elolvasom...

Mire készülj, ha Nagy-Britanniába utazol a Brexit után?

Ugyan minél közelebb kerülünk hozzá, annál távolibbnak tűnik a nap, amikor Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból, azért érdemes felkészülni az odautazással kapcsolatos változásokra. A Brexit ugyanis nem csak az ott dolgozókra lesz hatással, hanem az utazókra is.

Elolvasom...

Nyári fesztiválajánló Európában 2019

A nyár elengedhetetlen velejárója a fesztiválszezon, ami természetesen nem csak hazánkban, de egész Európában is jelen van. Ezen a héten összeszedtük azokat a legígéretesebb európai fesztiválokat, amelyeket érdemes meglátogatni 2019 nyarán.

Elolvasom...

Nyári fesztiválajánló 2019

A jó idő beköszöntével eljött a fesztiválszezon ideje is. E heti bejegyzésünkben összeszedtük, hogy idén nyáron, júniustól szeptemberig, melyik hazai fesztiválokat és miért érdemes meglátogatni.

Elolvasom...

Nyári sláger úticélok 2019-ben

Habár az idei nyár időjárás szempontjából még kicsit várat magára, a nyári utazások előfoglalásai már javában megkezdődtek. Ezek, valamint a Lonley Planet és a Trip Advisor listái alapján összeszedtük, hogy melyek lesznek a nyári sláger úticélok 2019-ben.

Elolvasom...

5 hely, ahol elbújhatsz a világ elől

Van az úgy, hogy legszívesebben a világ legtávolabbi szegletében lennél, ahol biztosan nem talál rád senki, nem futsz össze még véletlenül sem ismerősökkel, és garantáltan nem keresnek a munkahelyedről. Összeszedtünk 5 helyet, ahol elbújhatsz a világ elöl.

Elolvasom...

Május 1., mint ünnep

Május 1. egész Európában munkaszüneti nap. Gyakran egy hosszú hétvége kerekedik belőle, vagy épp csak egynapos ünnep, minden évben jó alapot nyújt a kikapcsolódáshoz. De vajon tudod e pontosan, hogy mit ünneplünk ezen a napon és mire érdemes figyelni, ha ezen a napon utazol?

Elolvasom...

Milyen utasbiztosítást válassz?

Egy apró sérülés, vagy egy gyomorrontás kezelése is igen komoly összegekbe kerülhet biztosítás nélkül, ezért erősen ajánlott utasbiztosítást kötni, mielőtt bármilyen külföldi útra indulsz. Legfrissebb bejegyzésünkben annak járunk utána, hogy milyen utasbiztosítást érdemes választanod?

Elolvasom...

Húsvéti szokások és hagyományok

A húsvét a kereszténység legnagyobb és legfontosabb ünnepe, egyben pedig a tavasz eljövetelének köszöntése. Egyaránt számít egyházi és családi ünnepnek, amelyhez számos hagyomány és népszokás kötődik. A közelgő ünnep alkalmából most ezeket mutatjuk be.

Elolvasom...

Húsvét ünnepe Európában

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, amelyet a világ különböző tájain számtalan módon ünnepelnek. Most a legérdekesebb európai szokásokat mutatjuk be, amelyek akár az utazáshoz is kedvet csinálhatnak.

Elolvasom...

5 eldugott sziget a Földközi tengeren

Gyakran megfordul a fejedbe, hogy egy csendes szigeten töltenél néhány napot, ahol nem zavar semmi? Nem akarsz találkozni nagy turista seregekkel? Jó hírünk van! Összegyűjtöttünk neked 5 eldugott szigetet, ami a földközi tengeren van, így még nagyon messzire sem kell menned!

Elolvasom...

Minden, amit a transzferszolgáltatásokról tudni érdemes

Aki utazott már repülővel, biztos tudja, hogy sokszor csak nehézkesen, vagy kényelmetlenül közelíthető meg a repülőtér. A legtöbb nagyvárosban tömegközlekedéssel is csak többszöri átszállással lehet eljutni repülőtérre, ezért ha szeretnéd megkímélni magad ettől, válaszd a transzferszolgáltatások valamelyikét.

Elolvasom...

Mire érdemes figyelni az éves utazás tervezésekor?

Ha épp azon gondolkozol, hogy végre elkezdet tervezni az éves nagy külföldi utazásodat, most adunk néhány tippet, hogy mire érdemes odafigyelni az előkészületek során. Ha az úti célt már kiválasztottad, akkor a következő dolgokról se feledkezz meg, hogy gondtalanul élvezhesd a kikapcsolódást!

Elolvasom...

Hosszú hétvégén hogyan ünnepeljük Nemzeti Ünnepünk?

Március 15. minden évben számos programot kínál. Az időpont azért is különösen jó, mert tavaszindító jellege miatt országszerte, de határainkon túl is rengeteg lehetőség van már a szabadtéri programok szervezésére is. Idén pedig még egy háromnapos hosszú hétvége is kerekedik ez alkalomból. Lássuk, hogy hol és milyen rendezvények várnak Rád!

Elolvasom...

Hogyan készülnek nemzeti ünnepünkre a távoli külföldön élő magyarok?

A közelgő nemzeti ünnepünk alkalmából virtuálisan beutaztuk az egész világot, és helyzetjelentést készítettünk arról, hogy hogyan is készülnek a nemzeti ünnepekre a külföldön élő honfitársaink.

Elolvasom...

Turizmus 2018 számokban - Magyar Turisztikai Ügynökség kimutatásai szerint

A nemzetközi turizmus 2018-as alakulásáról nemrégiben már beszámoltunk, most pedig a hazai turizmus helyzetén a sor. 2018 több szempontból is nemvárt sikereket hozott az idegenforgalom számos területén, derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség beszámolójából.

Elolvasom...

5 kontinens, 5 úti cél 2019-ben

A népszerű gazdasági portál, a Bloomberg évről-évre összegyűjti, hogy mely úti célokat ajánlja. Idén sincs ez másként, rögtön az év elején összegyűjtötték idei listájukat, amelyből mi az öt kontinensre, öt helyet választottunk ki.

Elolvasom...

Turizmus 2018 számokban – Az ENSZ Világturisztikai Szövetség kimutatása

Az ENSZ Világturisztikai szervezete, azaz röviden az UNWTO évről évre elkészíti összegzését az előző évről. A Tourism Highlights kiadványból minden fontosabb turisztikai adat megtudható az előző évről, aminek nyomán az aktuális évre is számos előrejelzés kapható.

Elolvasom...

Minden, amit a velencei karneválról tudnod kell

Ki ne hallott volna már a híres velencei karneválról? A farsangi időszak legnépszerűbb és egyik legrégebbi programja több évszázados múltra tekint vissza, és a világ számos tájáról látogatnak el ide, hogy vegyenek rajta. Most minden fontosabb tudnivalót összeszedtünk a velencei karneválról.

Elolvasom...

A legkedveltebb európai úticélok 2018-ban

Több, mint 320 ezer szavazat alapján 2018-ban is kiválasztásra kerültek Európa legkedveltebb úticéljai a European Best Destination oldalán. Meglepő módon a 2017-es listához képest teljesen átalakult a sorrend.

Elolvasom...

Visszatekintés - A legnépszerűbb blog bejegyzésünk 2018-ban

Az elmúlt három hétben sorra vettük a 2018-as év népszerű blogbejegyzéseit, most pedig elérkeztünk a legnépszerűbb bejegyzésünkhöz. Mivel azonban ez a tavalyi év őszi időszakának ünnepeihez és hosszú hétvégéihez kapcsolódott, most az idei év hosszú hétvégéit vesszük sorba.

Elolvasom...

Visszatekintés - A legnépszerűbb blog bejegyzéseink 2018-ban (4, 3, 2)

Tovább folytatjuk 2018-as visszatekintésünket, melyben a tavalyi év legnépszerűbb blogbejegyzéseit vesszük sorba. Ezen a héten a 4., 3. és 2. legnépszerűbb posztunkból válogattunk, így ha lemaradtál volna ezek bármelyikéről, most bepótolhatod.

Elolvasom...

Visszatekintés - A legnépszerűbb blog bejegyzéseink 2018-ban (7, 6, 5)

Előző heti témánkat folytatva, ismét bemutatunk három olyan 2018-as posztot, amelyek a legnépszerűbbek voltak. Ha esetleg lemaradtál volna ezek valamelyikéről, vagy csak szeretnéd feleleveníteni az emlékeket, most itt a remek alkalom, ugyanis a 7., 6. és 5. legnépszerűbb bejegyzésünket gyűjtöttük egy csokorba.

Elolvasom...

Visszatekintés - A legnépszerűbb blog bejegyzéseink 2018-ban (10, 9, 8)

2018-ban minden hétre jutott egy blogbejegyzés, amelyeket hétről hétre nagy odafigyeléssel, és még nagyobb szeretettel készítettünk. Most ezekből válogatjuk össze a legnépszerűbbeket, így ha esetleg lemaradtál volna valamelyikről, most bepótolhatod. Elsőként, sorban visszafelé a 10., a 9. és a 8. legnépszerűbb bejegyzést ajánljuk ismét figyelmedbe.

Elolvasom...

Bolondos szilveszterek, szokások Európában

Az óév búcsúztatása és az új év köszöntése minden kultúrában az év egyik legfontosabb ünnepe. Kíváncsiak voltunk, hogy Európában hol és hogyan ünneplik a szilvesztert, ezért legfrissebb bejegyzésünkben ennek jártunk utána.

Elolvasom...

Családi karácsony szállodában

Sokan döntenek úgy, hogy a karácsonyt nem a megszokott módon, tágabb családi körben ünneplik, hanem inkább szállodában töltik. Ez ma már nem csak az egyedülállókra és a szerelmespárokra jellemző, hanem a családokra is. Hogy miért jó választás szállodában karácsonyozni? Erre kerestük a választ legfrissebb bejegyzésünkben.

Elolvasom...

Utazás ajándékba – Útmutató a választáshoz

Élményt és utazást ajándékozni remek ötlet, minden bizonnyal az egyik legjobb ajándék. De vajon konkrét utazást, vagy egy rugalmasan felhasználható készpénzhelyettesítő lehetőséget, ismertebb nevén kupont, vagy vouchert érdemes választani? Most erre a kérdésre keressük a választ.

Elolvasom...

Mikulás misztérium – Hol, mit és hogyan ünneplünk?

A legtöbb gyermek egyik kedvenc ünnepe december 6, azaz Mikulás napja. De vajon pontosan mit is ünneplünk ezen a napon? Mindenhol ekkor jön a Mikulás? Legfrissebb bejegyzésünk kapcsán utánajártunk, hogy hol, mit és hogyan ünneplünk.

Elolvasom...

A legnépszerűbb adventi szokások és vásárok

Karácsonyhoz közeledve hamarosan megkezdődik az adventi időszak, amely szinte teljes egészében kiteszi az év utolsó hónapját. Legfrissebb bejegyzésünkben annak járunk utána, hogy melyek a legnépszerűbb adventi szokások, és hogy hol találhatók a legszebb adventi vásárok.

Elolvasom...

Hogyan és miért alakultak ki az online foglalási portálok, és turisztikai szolgáltatások?

Az online foglalási portálok szerepe ma már megkérdőjelezhetetlen. De vajon mikor indult a történetük, és hogy jutott idáig ez a mára virágzóvá vált piac? Többek között ezekre a kérdésekre is keressük a választ legfrissebb blogbejegyzésünkben.

Elolvasom...

Most érdemes síelést tervezni

A síelés az egyik legnépszerűbb téli sport, amelynek hazánkban is igen nagy rajongótábora van. Szerencsére a környező országokban is számos lehetőség nyílik rá, hogy a síelés szerelmesei kiváló minőségű pályákon csúszhassanak. Most adunk néhány tippet, hogy mire érdemes odafigyelni a síelés tervezése során.

Elolvasom...

Európa 6 legszebb hídját ősszel is érdemes meglátogatni

A hidak a világ szinte összes vallásában szimbolikus jelentőséggel bírnak, ezért az ősidők óta fontos szerepet töltenek be az emberiség történelmében. A hidaknak Europában is sokszor kiemelt jelentőségük van, akár egy régebbi, vagy egy újabb építészeti alkotásról beszélünk. Most megmutatjuk a kontinens 6 legszebb hídját, amelyeket akár ősszel is érdemes meglátogatni.

Elolvasom...

Halloween kontra halottak napja

Halloween, mindenszentek vagy halottak napja? Mi a különbség ezek között? Mikor, mit és hogyan ünneplünk itthon, és a világ más részein? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz aktuális blogbejegyzésünkből, ahol sorra vesszük az egymást követő ünnepnapokat.

Elolvasom...

Így tervezz őszi utazást!

Sokan tervezik az éves nagy nyaralásukat ősszel, mások pedig rövidebb időre kelnek útra. Egyesek belföldön, van aki külföldön tölt el hosszabb, vagy rövidebb időt pihenéssel. Egy azonban biztos, az ősz kiváló időszak az utazásra. Lássuk hát, hogy hogyan tervezz őszi utazást!

Elolvasom...

Légi utasok jogai és a légitársaságok felelőssége

Mi a teendő, ha a repülőgép járatunk késik? Mikor, és hogyan kell kárpótolnia légitársaságnak az utasokat? Mi az AirHelp, és hogyan működik? Többek között ezek a kérdések is gyakran felmerülnek a légi utasok jogait és a légitársaságok felelősségét illetően.

Elolvasom...

Őszi ünnepek és emléknapok

Ahogy arról korábban már írtunk idén még három hosszú hétvégének örülhetünk, amelyek mindegyike valamilyen ünnephez, vagy emléknaphoz kötődik. Ezeket határainkon belül, vagy határainkon túl is megünnepelhetjük.

Elolvasom...

A világ legnépszerűbb városai 2018-ban

A Global Destination Cities Index (GDCI) egy minden évben elvégzett kutatás, amelyből megtudható, hogy a világ 162 nagyvárosából melyeket látogatják a legtöbben. A friss listát a napokban tették közzé, amelyből kiderül, hogy a legnépszerűbb úti cél Ázsiában található, de Budapest is hét helyet lépett előre az előző évhez képest.

Elolvasom...

Nyári élmények megosztása ismerősökkel és ismeretlenekkel

A közösségi hálózatok korában rengetegen osztják meg különböző élményeiket ismerőseikkel, és sokszor ismeretlenekkel is. Most bemutatjuk, hogy a 2018-as trendeknek megfelelően, melyek voltak a legnépszerűbb platformok a nyári élmények megosztására.

Elolvasom...

Őszi programok Európa szerte

A nyár végével egyáltalán nem kell kétségbe esni, ugyanis ősszel Európa szerte kerülnek megrendezésre jobbnál jobb programok, amelyek ma már kifejezetten jó áron érhetők el. Következő összeállításunkban megmutatjuk, mi melyeket ajánljuk.

Elolvasom...

Hosszú hétvégék és vonzó úti célok az őszi-téli időszakban

2018 bátran nevezhető a hosszú hétvégék évének, ugyanis idén összesen kilenc olyan hétvége van, amely kettőnél több napból áll. Ezek közül ugyan hat már eltelt, de három még hátra van, ráadásul mindhárom legalább 4 napos lesz, aminek köszönhetően jó okod van utazást tervezni, akár belföldön, akár külföldön.

Elolvasom...

Melyek Európa legkedveltebb úticéljai a strandszezon után?

Az utazás ősszel legalább annyira élmény, mint nyáron. Sokan a kellemesebb klímának köszönhetően jobban is élvezik a kirándulásokat, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor ezer színben pompáznak a tájak és számos olyan esemény kerül megrendezésre, amely szorosan az őszhöz kapcsolódik. Most megmutatjuk, hogy melyek Európa legkedveltebb őszi úticéljai.

Elolvasom...

Mire figyelj, ha repülővel utazol?

Míg a repülőgép, mint utazásai eszköz korábban csak a tehetősebb réteg számára jöhetett számításba, a repülős utak ma már szinte bárki számára elérhetőek, ami első sorban a fapados légitársaságok megjelenésének köszönhető. Néhány dologra azonban érdemes figyelni, amikor repülővel utazol.

Elolvasom...

Körutazás a csodás Közel-Keleten

A mai Közel-Kelet egykor az Oszmán Birodalom részét képezte, a 20. század történelme pedig rengeteg bonyolult etnikai, politikai és vallási konfliktussal tarkította a térséget. Mára valamelyest rendeződni látszik a helyzet ezért a turizmus is virágzik, ami nem csak a történelmi látványosságoknak, de a természeti adottságoknak is köszönhető.

Elolvasom...

Az 5 legjobb fürdőhely Magyarországon

Magyarország a vizek hazája, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy megszámlálhatatlan számú strand és fürdőhely található itt. Az alábbi listánkat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy az ország minden részéről legyen benne egy-egy remek fürdőhely.

Elolvasom...

Mivel készülj fel egy utazás legváratlanabb helyzeteire?

Egy utazás rengeteg izgalommal jár, de olykor nem várt kellemetlenségek is meglephetnek, amelyekre alig, vagy szinte semennyire nem lehet felkészülni. Íme, néhány tanács ahhoz, hogy a legtöbb váratlan helyzetet felkészülten fogadd.

Elolvasom...

Olvasóink ajánlják: Észak-Afrikai körutazás

Észak-Afrika valójában, az ENSZ definíciója szerint nyolc országból áll, de turisztikai szempontból a Földközi-tengerrel határos országokat sorolhatjuk ide. Olvasóink beszámolói alapján Marokkó, Algéria, Tunézia és Egyiptom kihagyhatatlan állomásai egy észak-afrikai körutazásnak.

Elolvasom...

Európa legjobb gyerekbarát nyaralóhelyei

A világ legszebb strandjai közül számos található Európában, de vajon melyek azok, amelyek akkor is tökéletesek, ha gyerekekkel együtt érkezel? Ebben az összeállításunkban azokat a gyerekbarát európai strandokat gyűjtöttük össze, ahol biztosan az egész család jól érezheti magát.

Elolvasom...

A legérdekesebb közlekedési eszközök a nagyvilágból

Utazni egy valódi élmény ráadásul, ha mindezt egy olyan közlekedési eszközzel teheted meg, amely közel sem számít mindennaposnak. Itthon a fogaskerekű és a budavári sikló számít igazi kuriózumnak, de vajon milyen különleges közlekedési eszközöket rejteget a nagyvilág?

Elolvasom...

Különleges ételek és italok a világ minden tájáról (2. rész)

Folytatjuk gasztronómiai barangolásunkat a nagyvilágban. Ismét a világ legkülönlegesebb, sokszor legbizarrabb ételei közül válogattunk, így ha az adott helyen jársz és még az étel is megtetszett, ne habozz felkeresni a konyhát, ahol elkészítik számodra!

Elolvasom...

Ezeket a látványosságokat ajánlják, akik a Kanári-szigeteken jártak

A Kanári-szigetek Európa legdélebbi szigetcsoportja, így fekvése és a kivételesen jó időjárási viszonyok miatt nem is csoda, hogy annyira kedvelt a kontinens lakói között. Akik már jártak itt, ezeket a nevezetességeket ajánlják, amiket érdemes megnézned, ha ide tervezed az utazásod.

Elolvasom...

Mire figyelj a családi nyaralások előtt?

Minden nyaralás rengeteg előkészületet igényel, de ha családostul kelsz útnak, akkor még ennél is több mindent érdemes figyelembe venni. Néhány tanáccsal mi is szeretnénk a segítségedre lenni, hogy az egész család számára felejthetetlen élményt szerezhess.

Elolvasom...

Különleges ételek és italok a világ minden tájáról

A gasztronómia az elmúlt évtizedekben aranykorát éli, sokan pedig azért kelnek útra, hogy kipróbálhassák a helyi konyhák sokszor bizarr fogásait. Megannyi úti beszámoló és ajánló után most nézzük meg, hogy hol és milyen különlegességet érdemes megkóstolni a nagyvilágban.

Elolvasom...

Népszerű úti célok 2018 második felére

Habár az év első fele lassan eltelik, a hátralévő részében még javában lesz lehetőség utazni. Az előző év végén már több portál is összesítette a legnépszerűbb 2018-as úticélokat, amelyek közül most a szerintünk legjobbakat ajánljuk figyelmedbe.

Elolvasom...

Európa kedvenc nyaralóhelyei

Európa a sokszínűségéből adódóan rengeteg lehetőséget kínál a nyaralásra. A túrázás és a vizek szerelmesei is könnyedén találhatnak maguknak ideális úticélt. Ebben a bejegyzésben az utóbbi tábornak ajánlunk, eddig talán felfedezetlen lehetőségeket.

Elolvasom...

A legnépszerűbb online útikalauzok

Ma már az utazók többsége nem bízza a véletlenre egy étterem, egy szálláshely, vagy bármilyen más aktivitás kiválasztását. Erre számtalan online lehetőség kínálkozik, amelyek némi angoltudással kiváló kalauzok lehetnek egy utazás során. Lássuk, hogy szerintünk melyek a leghasznosabbak!

Elolvasom...

Nyárból a télbe? Ide utazz, ha hűvösebbre vágysz

Miközben tombol a nyári hőség, amire rengetegen egész évben vártak, akadnak olyanok, akik inkább a hűvösebb napokat várják. Ha te is közéjük tartozol, neked szól ez a bejegyzésünk, amelyből megtudhatod, hogy hová kell utaznod, ha inkább visszavennéd a pulóvert és a kabátot.

Elolvasom...

Amit mindenképp látnod kell, ha a Kaliforniába utazol

Kalifornia talán az Amerikai Egyesült Államok legsokszínűbb állama, amely egyaránt biztosít lehetőséget a városnézésre és az ország természeti csodáinak megtekintésére is. Ha úgy döntöttél, hogy meglátogatod az USA dél-nyugati részét, mi a következő helyszíneket ajánljuk figyelmedbe.

Elolvasom...

A legjobb nyaralóhelyek Horvátországban

Horvátország már évtizedek óta a magyarok egyik kedvenc üdülőhelye. Ez nem is véletlen, hiszen közelsége és kiváló adottságai miatt valódi turistaparadicsommá vált, főként a nyári időszakban. Most adunk néhány tippet, hogy hová érdemes ellátogatni ebben a csodálatos országban.

Elolvasom...

A legszebb belföldi úti célok tavasszal

A tavasz beköszöntével egyre többen kelnek útra egy, vagy akár több napra. Az év legszebb szakában határainkon belül is számos csodálatos hely található, amelyek közül most néhányat mi is összegyűjtöttünk, hogy segítsünk az úti cél kiválasztásában.

Elolvasom...

Top 5 úti cél nászutasoknak

A tavasz beköszöntével és a nyár közeledtével rövidesen kezdetét veszi az idei esküvőszezon. Ha már minden készen áll a ceremóniára, azonban azt még nem döntöttétek el, hogy hol töltitek a nászutat, most segítünk nektek néhány közkedvelt nászutas úti céllal.

Elolvasom...

Miről ismerhető fel egy hiteles utazási ajánlat?

Sokan és sok féle szempont szerint szeretnének utazni, ám nem mindig egyszerű eldönteni, hogy egy utazási ajánlat mennyire megbízható. Ha te is gyakran találkozol olyan hirdetésekkel, amelyek nem tűnnek túlságosan hihetőnek, akkor most megtudhatod, hogy melyek a hiteles utazási ajánlatok legfőbb ismérvei.

Elolvasom...

Hogyan tervezd meg a nyaralásod?

Ki ne álmodna egy felhőtlen nyaralásról? Ha neked is ez az egyik legfőbb vágyad, akkor nem kell mást tenned, csak meghatározni a lehetséges úticélokat és a rendelkezésre álló keretet, valamint kellőképpen felkészülni a helyi nevezetességekből. Mi a következő tippeket ajánljuk.

Elolvasom...

Valahol a távoli keleten II. rész

Egy kedves barátunk nemrég Ázsia dél-keleti részén járt, ahonnan egy tartalmas beszámolóval is jelentkezett. A kedvcsinálónak is kiváló írás második részét olvashatjátok.

Elolvasom...

Valahol a távoli keleten I. rész

Egy kedves barátunk nemrég Ázsia dél-keleti részén járt, ahonnan egy tartalmas beszámolóval is jelentkezett. A kedvcsinálónak is kiváló írást két részben tesszük közzé.

Elolvasom...

A határokon túl ünnepelnél március 15-én? Ezek a mi tippjeink!

Az 1848-49-es szabadságharc megünneplése nem csak Magyarországon lehetséges. A környező országok számtalan lehetőséget kínálnak egy nagyszerű tavaszi kirándulással egybekötött megemlékezésre. Mi a következő helyszíneket ajánljuk egy március 15-i kiruccanáshoz.

Elolvasom...

Egynapos kiruccanás nőnap alkalmából

Ha igazán romantikus hangulatban szeretnéd eltölteni a nőnapot, számos lehetőség adott. Egy nagy csokor virág és egy gyertyafényes vacsora mellett, egynapos romantikus városlátogatással is megajándékozhatod szíved választottját, vagy épp saját magad. Mi a következő úti célokat ajánljuk.

Elolvasom...

Reklámok vs. valóság, avagy mit hihetünk el egy utazási hirdetésnek

Azt talán már megszokhattuk, hogy a hirdetések ígéretei nem mindig fedik teljes mértékben a valóságot. Persze nem kell minden jó lehetőség mögött átverést sejteni, de érdemes körültekintőnek lenni minden utazásfoglalás előtt. Lássuk, mire kell figyelnie egy tudatos utazónak!

Elolvasom...

Így utazunk mi: A magyarok utazási szokásai

Az utazás szinte mindenki életében szerepet játszik valamilyen formában. Van, aki üzleti céllal, mások pedig kikapcsolódás jelleggel kelnek útra. De vajon mi magyarok hogyan és mikor szeretünk a legjobban utazni?

Elolvasom...

Az európaiak legkedveltebb úti céljai a téli időszakban

Sokan kifejezetten jól bírják a telet és a vele járó hideget, mások azonban kevésbé. Európa egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy változatos az időjárása, de a téli időszakban sok lakója vágyik melegebb helyre. Lássuk, melyek a legkedveltebb téli úti célok az Európaiak számára.

Elolvasom...

5 hasznos tipp, amire érdemes figyelni online utazásfoglaláskor

Az internet mára a mindennapi élet elengedhetetlen részévé vált és erre a turisztikai piac is idejében rájött. Ma már szinte a világ bármely pontjára el lehet jutni online foglaláson keresztül. A biztonságosnak és egyszerűnek tűnő folyamat azonban tartogathat meglepetések, ezért érdemes a foglalásokat is tudatosan intézni.

Elolvasom...

Bajorország legszebb tájai

Németország déli részén, Ausztriával és Csehországgal határosan található a legnagyobb tartomány, Bajorország, amelynek két nagyvárosa és számos kisebb települése temérdeknyi látnivalót kínál az ide utazók részére.

Elolvasom...

A legfontosabb tudnivalók, ha Kubába utazol

Kuba a minőségi rumok, a legkiválóbb szivarok, a forradalmi emlékek és a hamisítatlan karibi salsa otthona. Az turisták garantáltan pozitív élményekkel gazdagodnak a látogatásuk során, azonban van néhány dolog, amit egy tudatos utazónak érdemes szem előtt tartani indulás előtt.

Elolvasom...

Florida, a tél egyik legkedveltebb úti célja

Az Amerikai Egyesült Államok dél-keleti csücskén található Florida állam, amelynek már a címerére nézve is látható mi várja az idelátogatókat. A Sunshine State, azaz a napfényes állam szinte egész évben csodálatos, derült idővel és számos nevezetességgel csalogatja a turistákat.

Elolvasom...

5 hely, amit mindenképp látnod kell, ha Új-Zélandon jársz

A Csendes-Óceán délnyugati részén, Ausztráliától 1500 km-re, délkeletre található a két nagy és több kicsi szigetből álló ország, Új-Zéland. Az egykori brit gyarmaton csak úgy hemzsegnek a természeti csodák és az egyéb látnivalók. Most az 5 legszebb helyet mutatjuk be, amelyeket idelátogatás során mindenképp érdemes megtekinteni.

Elolvasom...

A 10 legszebb hely Portugáliában

Egész Európa egyik legkedveltebb turisztikai célpontjaként tartják számon a kontinens legnyugatabbi országát, Portugáliát, amely nem csak földrajzi adottságainak, de remek klímájának is köszönheti népszerűségét.

Elolvasom...

3 hely, amit mindenképp látnod kell Buenos Aires-ben

A legeurópaibb dél-amerikai ország, Argentina fővárosa Buenos Aires 400 éves történelmével a számos turisztikai látványosságával a kontinens egyik leglátogatottabb városa. Ennek köszönhetően nem volt könnyű dolgunk kiválasztani a város top 3 látnivalóját.

Elolvasom...

Ha bírod a zord telet, látogass el Kanadába!

Kanada már a kétnyelvűsége miatt is érdekesnek ígérkezhet, de a természeti nevezetességek és a nagyvárosi látnivalók is hatalmas tömegeket vonzanak ide. Egyre azonban mindenképp készüljön fel, aki idelátogat, a tél rendkívül hideg, viszont legalább ugyanennyire csodálatos és számos sportolási lehetőséget kínál.

Elolvasom...

Aminek bárki örülne? Ajándékozz utazást!

A karácsony közeledtével egyre többeknek okoz fejtörést az ajándékok beszerzése. Mi ebben is segítünk, hiszen van egy remek ötletünk, amely nem csak az év végi ünnepre, hanem bármilyen alkalomra ideális ajándék, ez pedig nem más, mint az utazás.

Elolvasom...

Ha a 24 órás utazás meg sem kottyan, irány Ausztrália!

Sokan ilyednek meg az átszálásokkal együtt egy teljes napot igénybe vevő repülőúttól, de talán nem is tudják mennyi természeti csoda és fantasztikus élmény várja őket a bolygónk túloldalán, a mesés Ausztráliában.

Elolvasom...

Fedezd fel az ezerarcú Balkánt!

Csupán egy karnyújtásnyira található, gyakran pejoratív értelemben kerül szóba, és számtalan szépséget rejt, mi lehet az? Hát persze, hogy a Balkán, amely manapság a világ egyik leginkább fejlődő térsége.

Elolvasom...

Hogyan foglalj utazást tudatos utazóként?

Biztos sokatokban felvetődött már a kérdés, hogyan is működik a tudatos utazók világa. Most egy rövid történet keretében, első kézből tudhatjátok meg, hogyan történik egy utazásfoglalás.

Elolvasom...

Télből a nyárba? Mi Kenyát ajánljuk!

A zord őszi és téli napokon gyakran juthat eszünkbe, milyen jó is lenne egy napsütötte vidéken, ahol minden fa zöldell. Nekünk van egy tippünk, amit minden tudatos utazónak jó szívvel ajánlunk, ez pedig nem más, mint Kenya, ahol számos látnivaló és kikapcsolódási lehetőség várja a látogatókat.

Elolvasom...

Észak-Amerikai körútra indulsz? Ezeket a helyeket ne hagyd ki!

Az Amerikai Egyesült Államok számtalan látnivalót rejteget, főleg akkor, ha az egész ország bejárására is van alkalmunk. Most azonban azokat szedtük össze, amelyeket valóban vétek lenne kihagyni.

Elolvasom...

3 hely, amit mindenképp nézz meg, ha Brazíliában jársz

Ha Dél-Amerika legnagyobb, egyben a világ ötödik legnagyobb országába látogatsz, biztos lehetsz benne, hogy számos látnivaló vár rád, amelyek közül most azt a hármat gyűjtöttük össze, amelyeket mindenképp érdemes megnézned.

Elolvasom...

Síelés már októberben? Európa TOP 3 gleccsere

Sokan már az ősz közepén felvennék a sílécet, ám erre az enyhe időjárás miatt csak kevés helyen van lehetőség, ezért összeszedtük Európa TOP 3 gleccserét.

Elolvasom...

A világ legkülönlegesebb repterei 1. rész - Londontól Kínáig (TOP 5)

A tudatos utazók számára elkerülhetetlen állomások a világ különböző pontjain található repülőterek, amelyek közül most az európai és onnan keletre találhatókat gyűjtöttük össze.

Elolvasom...

10 hely ahová el kell látogatnod életedben egyszer

Sokszor halhattuk már, hogy a világ tele van csodákkal, de csak ritkán kapunk pontos választ arra, hogy hol is találhatóak ezek a csodák. Most egy csokorba gyűjtöttük a 10 legszebb helyet, amit egyszer az életben érdemes személyesen felkeresni.

Elolvasom...

5 tipp amivel több 100 eurót spórolhatsz meg utazásaid során

A tudatos utazók számára talán a legfontosabb, hogy minél költséghatékonyabbá tegyék az utazást, úgy hogy mégis a legtöbb élménnyel gazdagodhassanak.

Elolvasom...

Európa 3 legszebb kisvárosa, amiről még biztosan nem hallottál

Ez a három európai település kevésbé ismert, de annál inkább vonzó turisztikai élényt rejtenek a tudatos utazók számára.

Elolvasom...

Relatív jó hely, a medvék városa, Bern

Látogassuk meg a Meseország, Svájc fővárosát. Bern, sok mindenről híres, például a medvékről. Tudja, mi a közös Einsteinben és Bernben? Olvassa el beszámolónkat és minden kiderül!

Elolvasom...

Hátborzongatóan elgondolkodtató és gyönyörű: Szarajevo

Szarajevó egy nagyon érdekes város, történelme során több tragédiát is átvészelt, amelyekkel látogatásunk során mi is találkozhatunk. A város szépsége és a helyiek vendégszeretete feledtetik a múlt nehézségeit! Cikkünkből bepillantást nyerhet Szarajevóba.

Elolvasom...

Igen, London!

London azon városok egyike, ahol biztosan nem unatkozhat. A velünk élő királyságban élvezhetjük a brit konyha remekeit, megismerhetjük a színes angol történelem egykori formálóit, épületeit. Olvassa el beszámolónkat, hogy kedvet kapjon az utazáshoz!

Elolvasom...

Hogyan telik egy izgalmas hosszú hétvége Ljubljanaban?

Ljubljana megér egy hosszú hétvégét! Nem hiszi? Olvassa el beszámolónkat Ljubljana látnivalóiról, és finomságairól! Kóstolta már a brinjevec-et?

Elolvasom...

Podgorica, a Fekete Hegy fővárosa

Montenegró fővárosa Podgorica, amely egy szeretnivaló, érdekes város, látnivalókkal és csodaszép természeti kincsekkel. Olvassa el beszámolónkat, amennyiben teheti fedezze fel saját maga is!

Elolvasom...

Stockholm, a szigetekre épült város

Stockholm egy igazi, különleges ékszerdoboz, amely megannyi időtöltési lehetőséggel várja vendégeit! Bejegyzésünkből megismerhet néhányat!

Elolvasom...

Hiánypótló Zágrábi kalandozás

Vegyük célba Horvátország fővárosát, Zágrábot! Legtöbbünknek Horvátország hallatán a mélykék, kristálytiszta kellemesen hűsítő tenger jut eszébe. Ám Zágráb nem híres tengerpartjairól, strandjairól. Többnyire csak, mint átutazó vendégek látogatjuk meg a horvát fővárost. Így több olyan látnivalótól fosztjuk meg magunkat, amelyeket érdemes megnézni. Ezt most pótoljuk!

Elolvasom...

Bécs, ahol Sisi királyné pihente fáradalmait

Olvassa el cikkünket és kalandozzon az ausztriai Schönbrunnban Sisi királyné nyári rezidenciájában és érezze a kor illatait, hangulatát a Madam Tussaud panpotikumban! Kellemes utazást kívánunk!

Elolvasom...

Athéné városában

Tartson velünk és látogassunk el kultúránk bölcsőjébe, a görög fővárosba, Athénba! Hogyan utazhatunk Athénban? Miért híres az Agora? Milyen strandjai vannak Athénnak? És mit ehetünk, ihatunk, amikor itt járunk? Beszámolónkból kiderül!

Elolvasom...

Berlin az elválaszthatatlan város

A Német fővárosban, Berlinben nincs időnk unatkozni. Sok látnivalójával minden időnket leköti. Berlinről szóló bejegyzésünkkel betekinthet Európa egyik legnagyobb filmes rendezvényére, a Berlinale-ra. Megismerheti a város tömegközlekedését, visszatekintünk a közeli múltba és megkóstoljuk a régió finomságait! Tartson velünk!

Elolvasom...

Fedezzük fel Lisszabont Vasco Da Gama-val!

Ismertetőnkből visszatekinthet Portugália történelmébe, fővárosának, Lisszabonnak mindennapjaiba. Megismerkedhet a város közlekedésével, néhány szemrevaló, fontosabb látványosságával. Jó szokásunkhoz híven az ízlelőbimbók kényeztetése sem marad el! Tartson velünk Lisszabonba!

Elolvasom...

A nevezetességek és gasztroélvezetek nélküli város, Párizs

Ezzel a bejegyzésünkkel a Francia fővárosba, Párizsba repítjük Önöket. Betekintést nyerhetnek Párizs közlekedésébe, érdekes információkat kaphatnak az Eiffel toronyról, Ellátogatunk a Notre Dame-ba, majd csillapítjuk éhségünket és szomjunkat francia ételekkel és italokkal! Tartson velünk!

Elolvasom...

Élmények, élvezetek Brüsszelből

Kalandozzon velünk Belgium fővárosába, Brüsszelbe! Rövid ismertetőnkből megismerheti Brüsszel közlekedését, két látványosságát és felfedezheti a gasztronómia nyújtotta örömöket: Halételek, édességek és Belga sörök formájában!

Elolvasom...

Az Örökváros, ahova minden út vezet

Rómát ismertető könnyed hangvételű, informatív bejegyzésünkben, három fő ponton haladunk végig a teljesség igénye nélkül: Közlekedés Rómában, Vatikán és római gasztronómia.

Elolvasom...

Csatornák, bicikli és tulipán

Járt már Amsterdamban? Mi jut először eszébe a város nevének hallatán? Írásunkból megtudhatja például, kikre büszke a város, hogyan közlekedjen és töltődjön fel. Kellemes kalandozást kívánunk!

Elolvasom...

Madrid igazi arca

Madrid rövid ismertetőjét elkészíteni igazán nagy kihívás! A legtöbb időt azon törjük a fejünket, hogy „akkor most mit hagyjunk ki? Miről ne írjunk.” Pontosan ezért a teljesség igénye nélkül vetjük bele magunkat az élvezetekbe!

Elolvasom...

Élmények, élménybeszámolók, közösségi oldalak

Utazását követően szokott élménybeszámolót készíteni? Milyen formában mutatja meg ismerőseinek az utazás alatt átélt élményeit? Olvassa el bejegyzésünket és tudja meg, mi hogyan tesszük!

Elolvasom...

Váratlan utazás

Utazott már úgy, hogy nem gondolkozott előre, csak a kalandnak élt? Tudja miért jó, ha az utazás váratlan? Olvassa el cikkünket és megtudhatja! Aztán ne felejtse el kipróbálni!

Elolvasom...

Úti cél, ahová el kell jutni

Önnek mit jelent az álomutazás? Mi alapján választ úti célt? Hogyan valósíthatja meg álomutazását? Olvassa el cikkünket és ismerje meg válaszainkat!

Elolvasom...

Mit kapunk az utazástól?

Ön tudja, miért utazik. Kíváncsi rá, hogy szerintünk milyen előnyökkel jár az utazás?

Elolvasom...

Az utazás előnyei

Ön tudja, hogy miért utazik. Kíváncsi rá, hogy szerintünk milyen előnyökkel jár az utazás?

Elolvasom...

Hogyan utazunk?

Hogyan Utazunk? Az utazásnak számos módját választhatjuk! Olvassa el cikkünket és tudja meg, mi hogyan utazunk!

Elolvasom...

Miért utazunk? Látogassuk meg a családot!

Miért utazunk? A legtöbben erre a kérdésre ugyan azt felelik. Olvassa el, mi miért utazunk!

Elolvasom...

Most meginvitállak életed talán legizgalmasabb utazására.
Kezdjük el megvalósítani a vágyad!
Készen állsz? Induljunk!
Gondolj egy úticélra, ahova régóta vágysz!

Mi történik, ha eltervezted, hogy utazni fogsz?

Egyik lehetőség, hogy megnézed mit kínálnak az utazásiirodák, és befizetsz egy szervezett útra, annak előnyeivel, hátrányaival, és vélt-valós kockázatával. Igényeidet a csomagban kínált szolgáltatásokhoz igazítva.
Másik lehetőség, hogy önállóan megkeresed az interneten azokat a foglalóportálokat, ahol külön-külön megrendelheted a számodra megfelelő szállást, repülőjegyet, programokat, biztosítást, transzfert, stb. Több oldalt felkeresve, árakat összeírogatva, jellemzően több órás/napos keresgéléssel, és számtalan weboldal felkeresésével, a Te igényeidhez közelálló utazást szervezel magadnak. Majd, mikor megérkezel egy távoli országba, akkor bízol a nyelvtudásodban, s a helyszínen magad intézed ha gond van valamelyik szolgáltatással. Az adott helyen bérelsz autót, keresel programokat, kérdezősködsz a legkedvezőbb helyi közlekedési lehetőségekről, helyi taxistól várod a legjobb éttermek címeit, stb. De mindent magadra utalva, magadnak intézel, segítséget csak magadtól várhatsz problémád esetén.
Én most ennél is jobbat, többet ajánlok Neked.
Én is magamnak szervezem az utazásaimat, mindegy hogy üzleti céllal, romantikus pihenésre, baráti társasággal városlátogatásra, vagy családi nyaralásra indulok.
Számomra az utazásnak, mint élménynak, szerves része a megszervezése is, ezért ezt is élvezni akarom. Nyilván, akkor élvezek egy tevékenységet, ha az igényemnek megfelelően van lehetőségem van azt elvégezni. Ezért összegyűjtöttem a legfontosabb szempontokat, az utazásom megszervezéséhez:

 • A legnagyobb választékból válogassak,
 • Könnyedén össze tudjam hasonlítani a különböző foglalóportálok kínálatát,
 • Minden, számomra fontos szolgáltatást (szállás, repülőjegy, transzfer, fakultatív programok, biztosítás, stb.) egy helyen, összegyűjtve tudjak elérni,
 • Amennyiben foglalásom során kérdésem merül fel, akkor azonnal tudjak olyan személyhez fordulni, akitől valós segítséget, választ kapok,
 • Biztos lehessek abban, hogy a legjobb ár-érték arányú kínálatot kapom,
 • Garanciát kapjak,
 • Biztos lehessek abban, hogy lemondhatom a tervezett utazást, költségmentesen van rá lehetőségem.

Ugye nem túlzóak az elvárásaim, a pénzemért?!
Miért gondolkozom így?
Mert így gondolkozik egy Tudatos Utazó:

 • Szereti a legnagyobb kínálatból, a saját igényeinek legmegfelelőbb lehetőséget kiválasztani,
 • Kerüli a kockázatot,
 • Időt és pénzt akar kímélni az utazása szervezése során,
 • Fontosnak tartja, hogy valóban élmény legyen az utazás, akár azért utazik mert beteljesíti vágyait, akár azért mert üzleti célja van.

Nyilván a Te elvárásaid is hasonlóak saját utazásod szervezése során. Akkor Te is Tudatos Utazó vagy.
Van egy jó hírem a számodra.
Létezik olyan komplex online foglalóportál, amely megfelel az előzőekben leírt igényeknek. Sőt, még többet is ad!

Melyik ez a foglalóportál? Ismerd meg ezt a lehetőséget!

Azt ígértem, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtó foglalóportált adom a kezedbe, sőt még ennél is többet kapsz.
Mivel kapsz még többet, mint a legjobb utazási szolgáltatások egy helyen?
Mielőtt ezt elmondom, megosztok veled néhány értékes információt.
Amikor elutazol egy vidéki városba, vagy a Balatonhoz, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor külföldre utazol egy konferenciára, kiállításra, vagy tárgyalásra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor elutazol egy szomszédos országba egy sporteseményre, vagy fesztiválra, akkor a turizmusban veszel részt.
Amikor a családdal, kedveseddel eltöltesz hosszabb-rövidebb időt valamelyik nyaralóhelyen, akkor a turizmusban veszel részt.
Tehát, amikor kimozdulsz, akkor a turizmusban veszel részt. Turista vagy belföldön, külföldön egyaránt, akár tárgyalsz, akár napozol és fagyit nyalsz!

Ha már úgyis részese vagy a turizmusnak, akkor tudj meg néhány érdekes információt a turizmusról, mint iparágról:
Mára mindenki számára köztudott tény, hogy:

 • A turizmus egy világméretű iparág
 • Egyike azon kevés iparágnak, ami folyamatosan bővül és rendszeresen túlszárnyalja a megelőző évek eredményeit
 • A turizmus méretét kiválóan szemlélteti az is, hogy a világ GDP-jének 9,5%-át teszi ki egyedül (tudtad, hogy a távközlés, az internet, és a mobilkommunikáció teljesítménye együttesen alig haladja meg a világ GDP-ének 2%-át?).
 • A folyamatos és rendületlen növekedés mellett persze a folyamatos változás is jellemzi ezt a világméretű iparágat is. A turizmus is folyamatos átalakulásban van, az utazók igényeihez alkalmazkodva fejlődik.
 • Ahogyan sok más területen, a turizmus is az internetnek és az információk szüntelen áramlásának köszönhetően is változik.
 • A töretlen lendület évtizedek óta tart, és a szakmai előrejelzések szerint a jövőben is jellemezni fogja a felfelé ívelés az ágazatot.
 • Az üzleti utak számának drasztikus növekedését a nemzetközi cégek terjedése és globális fejlődés egyaránt eredményezte.
 • A magán jellegű, pihenést megcélzó utazások száma pedig az egyre növekvő jövedelmeknek és az egyre kedvezőbb áraknak köszönhetően bővül.

Foglaljuk össze: utazz Te is Tudatosan, kedvezőbb árakon akár tárgyalni mész, konferenciára, vagy kikapcsolódni a családoddal, barátaiddal! Rád vár a Tudatos Utazó legjobb eszköze!

És most következzék, hogy mivel kapsz sokkal többet az általam is használt foglalóportól!

Ismerd meg, és legyen Tiéd a Tudatos Utazók eszköze!
Egy olyan létező és jól működő online eszközt kapsz a kezedbe, amelynek segítségével úgy válik lehetővé az utazásod, hogy közben időt és pénzt is teremt a vágyaid valóra váltásához.
De hogyan is?
Minden turizmussal kapcsolatos termék és szolgáltatás ára jelentős mennyiségű árrést/jutalékot tartalmaz, mint minden egyéb más termék és szolgáltatás is. A kérdés mindössze annyi, hogy ezt a jutalékot csak kifizetni akarod, vagy inkább felhasználod, és többet utazol? Erre eddig soha, sehol nem volt lehetőség!
Ezt a kérdést segítek könnyedén eldönteni.

Mit kapsz az általam ajánlott foglalóportáltól?
Míg a legtöbb online foglalóportál kifejezetten csak a szálláshelyekre specializálódott, addig az általam is használt foglalóportál minden utazással kapcsolatos szolgáltatásfoglalást lehetővé teszi kényelmesen, egyetlen felületen.
A legnagyobb választékú szálláshely kínálaton (az összes meghatározó online foglalóportál kínálata egy helyen) túl az alábbi lehetőségeket kapod:

 • Repülőjegyeket (több mint 900 légitársaság)
 • Transzfer foglalást
 • Fakultatív programokat
 • Biztosításokat
 • Autóbérlést (a meghatározó piaci szereplők kínálata egy helyen)
 • Aktuális online útikönyveket, leírásokat
 • Többféle fizetési lehetőséget
 • Akár 155% árgaranciát
 • 0-24 órás Hotline ügyfélszolgálatot a hét minden napján, 15 nyelven.

Együttműködő partnereink között olyan nagymúltú és megbízható cégek is megtalálhatóak, mint a Booking.com, az Agoda.com, a Hotels.de, a DieMobiliar, az ERV, a PayU és még sorolhatnám, akik garanciát jelentenek együttműködésükkel.
Ennek a foglaló portálnak a szakágazati minősítését az ETOA (European Tourism Association) garantálja.
Internetes eszközödön lesz a saját utazási irodád, a saját utazásaid szervezéséhez!
Most biztos úgy érzed, hogy ezt meg kell ismerned! Minden bizonnyal tudni akarod, hogy mikor és hogyan lépheted végre át az „idő-pénz” korlátot! Az is lehet, hogy már látod, hogy a Te kiemelkedő jutalékod is benne van ebben a rendszerben! Meg kell ismerned a Tudatos Utazók eszközét!

Most lépj kapcsolatba velem, és tudj meg minden részletet!

Ismerd meg és legyen már most a Tiéd a jövő online foglalóportálja, és használd fel az utazóiközösség által elérhető előnyöket!